EXCLUSIV  Tavi Clonda (Kanal D), interviu. "A fost un moment de cotitură. Eram debusolat, nu mai voiam să plec"

Îl vedeți șase zile din șapte la Kanal D. Este responsabil cu muzica bună și cu atmosfera la o emisiune care se bucură de maximă audiență.

Vorbim despre Tavi Clonda de la "Te vreau lângă mine", un artist care a luptat în fiecare zi pentru a-și transforma pasiunea într-un stil de viață. A absolvit Facultatea de Construcții Aerospațiale, dar soarta a avut alt plan pentru el. A cântat o vreme în America, iar în 2013 avea să primească funcția de director muzical la Kanal D pe show-ul live de la mijlocul zilei. La acest post de televiziune a întâlnit-o și pe Gabriela Cristea, femeia care i-a devenit soție. Astăzi formează amândoi unul dintre ceie mai îndrăgite cupluri nu doar din viața privată, ci și din televiziune.

Tavi Clonda, într-un interviu acordat pentru DC News, a vorbit în exclusivitate despre momentele sale de cumpănă, dar și despre clipele frumoase care astăzi l-au făcut ceea ce este. Artistul este cu chitara de gât nu doar la Kanal D, în emisiunea "Te vreau lângă mine", ci îl puteți întâlni în diferite cluburi din Centrul Vechi din București. Despre câtă muncă este în spatele distracției, aflați în rândurile de mai jos chiar de la Tavi Clonda.

DC News: Cum este să lucrezi în același loc cu soția ta?

Tavi Clonda: "Te vreau lângă mine" este deja, în formula pe care o știți, de patru sezoane și am în fiecare zi, de luni până vineri, plăcerea de a fi parte din acest format, împreună cu Gabriela. Nu a intervenit absolut deloc monotonia, ne completăm, ne sprijinim reciproc în emisiune și este de ajuns doar o privire unul către altul ca să ne încărcăm bateriile. Faptul că noi ne-am întâlnit chiar la această emisiune ne determină să dorim să îi ajutăm și pe cei care vin la noi să își găsească jumătatea. Atunci când reușim acest lucru, ne simțim extraordinar. 

DC News: Ai început, dacă nu greșesc, să cânți de la șase ani. Te-a schimbat, cumva, succesul?

Tavi Clonda: În cazul meu, succesul a venit treptat, poate mi-am și dorit așa. Și când urci treaptă cu treaptă nu te ia amețeala. Am început să cânt din pasiune, nu m-am gândit nicio secundă la succes, nu m-am gândit la bani. Dacă ar fi să dau un sfat celor la început de carieră, acela ar fi să nu urmărească neapărat câștigul material. Când faci ceea ce îți place și faci bine, atunci vor veni și rezultatele. Eu încă mai am mult de muncit în ceea ce privește muzica, nu am spus tot ce aveam de spus pe plan muzical. Nici în televiziune nu am atins potențialul maxim, dar sunt convins că pașii făcuți până acum și experiența câștigată mă vor ajută să devin mai bun în ceea ce fac.

(w670)

DC News: Cine te vede la televizor sau prin cluburi cântând ar putea spune că viața ta este distracție și atât. Aș vrea să îmi vorbești despre partea neștiută, despre partea care nu se vede, practic despre munca pe care o depui.

Tavi Clonda: Oamenii sunt interesați mai mult de partea "glamour" a vieții unui artist, de partea vizibilă, care este frumoasă, strălucitoare și plină de energie, relaxare. Dar este nevoie de multă muncă, de multe ore de repetiții. Tot ce vedeți la emisiunea "Te vreau lângă mine" sunt lucruri studiate. Noi nu avem pauză, venim cu două ore înainte de emisiune în fiecare zi, lucrăm, discutăm subiectele, nu doar cântăm și alegem întâmplător niște refrene. Piesele pe care le-am compus, "Tu și eu", "Felul tău de-a fi", "Numele tău" și inclusiv imnul emisiunii "Te vreau lângă mine", sunt gândite într-un context. Toate aceste elemente au determinat succesul emisiunii. Nici pentru concerte lucrurile nu stau altfel. Fie că vorbim de concerte în cluburi, evenimente private, nunți, botezuri, petreceri corporate, există repetiții, probe de sunet, deplasări. Și se acumulează oboseală.

DC News: Ai participat la "Vocea României". Te-ai mai întoarce pe o astfel de scenă la un concurs de talente din România sau de ce nu, la Eurovision?

Tavi Clonda: Am fost toată viața mea la spectacole fără concurs, dar am participat și la câteva festivaluri, inclusiv la "Vocea României", la a treia ediție. Nu aș mai participa, dar au fost experiențe care m-au ajutat. Participarea la Eurovision mă atrage pentru că este un concurs de piese.

DC News: Cânți aproape în fiecare zi în fața publicului și, fără tine, "Te vreau langă mine" nu ar mai fi la fel. Te-ai trezit în vreo dimineață cu gândul: "de astăzi nu mai vreau să cânt. Mă apuc de inginerie"?

Tavi Clonda: Nu. Nici măcar o secundă nu m-am gândit și sper să nu ajung la această dimineață, deși au fost momente foarte grele în viața mea și poate altcineva ar fi spus "hai să fac și altceva". Am reușit până acum să-mi câștig pâinea din muzică, să mă întrețin din ceea ce îmi place și cred că așa voi muri, tot cu muzica alături de mine.

DC News: Care a fost cel mai important moment din cariera ta? Un moment de cotitură.

Tavi Clonda: Primul moment a fost "Vocea României", când nu am reușit. A fost un eșec care s-a dovedit a fi, de fapt, un real succes, Dumnezeu mi-a arătat că nu era aceea calea mea, deși eu m-am străduit și am luptat să câștig. Acela a fost un moment de cotitură, dar în sensul bun. Au mai fost astfel de moment... Când am venit din America, nu am știut încotro să o apuc, pentru că banii din contract s-au cheltuit foarte repede. Am cântat mai bine de jumătate de an pe un vapor care era casino. Când m-am întors eram debusolat, nu mai voiam să plec, deși a fost foarte frumos în America. Îmi doream o carieră muzicală solidă și am cântat cu cei de la Bandidos, foștii Bosquito. Atunci am avut un moment în care nu știam pe unde să o apuc, dar ușor, ușor lucrurile s-au așezat, cu muncă și răbdare.

 (w670)

DC News: Ce știai despre Gabriela Cristea înainte să îi devii soț și ce știi astăzi?

Tavi Clonda: Știam foarte puține lucruri despre Gabriela, nu numai înainte să îi devin soț, dar și înainte să o cunosc personal. O știam de la televizor. Am fost și la "Draga mea prietenă", și la "Te vreau lângă mine" înainte să prezinte Gabriela, dar nu o cunoșteam, nu ne-am întâlnit. După ce am cunoscut-o, mi-am dat seama că un om la televizor nu este perceput așa cum este el în realitate. Am văzut lucrurile frumoase în ceea ce o privește-caracterul ei, personalitatea ei. Și la două săptămâni după ce ne-am întâlnit, au început să ne fugă ochii unul la celălalt. Acum știu cam tot, atât cât poți să știi despre un om. Important este că știu că mă iubește și știu că o iubesc, și asta este ceea ce contează.

VEZI ȘI: Gabriela Cristea, interviu exclusiv. Nouă ani de Kanal D

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel