Tătaru: 'Relaxare neînțeleasă. Nu se respectă regulile.' Posibilă REVENIRE a restricțiilor

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Nelu Tătaru a vorbit despre relaxarea care a avut loc în ultimele două zile.

Ministrul Sănătății a avertizat că regulile nu sunt respectate de o parte de agenții economici și o parte din populație. El a precizat că va urma o evaluare și în funcție de evoluția zilelor următoare se pot impune noi decizii de introducere a restricțiilor.

Dar dacă evoluția este favorabilă autoritățile vor introduce noi măsuri de relaxare. Nelu Tătaru e de părere că numărul cazurilor va crește, dar nu abrupt. Totodată, ministrul speră ca acest weekend să fi fost o răbufnire a celor două luni de stare de urgență.

„Am observat începând de pe 15 mai o confundare a măsurilor de relaxare cu relaxarea totală. Dacă am relaxat anumite domenii, am făcut-o tocmai considerând că aceste domenii ar putea fi cu cele mai puține repercusiuni.

Suntem într-un moment în care am văzut că în aceste două zile, atât o parte din agenții economici cât și o parte din populație au uitat să urmărească și acele reguli de funcționare și desfășurare a activității lor.

Reamintesc precauțiile și regulile trebuie să rămână de bază. Sunt 14 zile în care noi urmărim evoluția. Dacă această evoluție e nefavorabilă vom reinterveni și vom impune restricții. Dacă e favorabilă atunci putem să ne gândim și la alte relaxări.

Dar umărind primele două zile, nu neapărat e o îngrijorare, dar precauțiile sunt maxime. Trebuie să ne gândim săptămâna viitoare dacă răspunsul este negativ sau pozitiv după aceste 2-3 zile”, a precizat ministrul Nelu Tătaru, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel