Tăriceanu, reacție vehementă: PNL este o jale. Aplaudă abuzurile și cătușele

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-o conferință de presă, că PNL-ul s-a împotrivit anulării celor 102 taxe și impozite și că partidul ”aplaudă” când vede oameni în catușe. Potrivit acestuia, "PNL-ul a rămas numai cu firma şi în rest este o jale".

Tăriceanu s-a referit la atitudinea pe care a avut-o PNL privind eliminarea celor 102 taxe şi impozite, susţinând că "este foarte grav că se întâmplă acest lucru şi este un element care ne dovedeşte că astăzi nu este un partid liberal".

"Al doilea lucru care mă face să cred că astăzi PNL-ul a rămas numai cu firma şi în rest este o jale este atitudinea lor faţă de ceea ce nu o dată s-a văzut, în ultima vreme din păcate destul de des, abuzurile şi excesele din justiţie asupra simplilor cetăţeni. Şi aici, în loc ca partid democratic care apreciază şi promovează drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie îngrijorat atunci când vedem că se face telejustiţie, că oamenii sunt purtaţi cu cătuşe în faţa televizoarelor, că sunt înlăturate o serie de elemente legate de corectitudinea unui proces în instanţă, că este îndepărtată prezumţia de nevinovăţie, de fiecare dată am văzut că ei aplaudă când văd oameni cu cătuşe. Adică ei consideră că oricine este acuzat este din start vinovat. Vinovăţia, ştiţi că nu o stabilesc procurorii, în orice ţară în care funcţionează statul de drept vinovăţia o stabilesc instanţele. Până când instanţa nu pronunţă o hotărâre definitivă şi irevocabilă, toţi oamenii trebuie să se bucure de prezumţia de nevinovăţie", a mai spus Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel