Tăriceanu - Dragnea, protocoale: Este greu de acceptat

Tăriceanu
Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a apreciat că solicitarea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, referitoare la stingerea efectelor protocoalelor merită luată în seamă, adăugând că toate persoanele trebuie să aibă dreptul la un proces corect.

Întrebat cum comentează solicitarea lui Liviu Dragnea în ceea priveşte "stingerea efectelor protocoalelor", Tăriceanu a declarat că o astfel de propunere merită "luată în seamă", dar a făcut referire şi la propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să permită revizuirea tuturor proceselor care s-au bazat pe ascultarea telefoanelor şi protocoale.

"Mi s-a părut că propunerea făcută de ministrul Justiţiei, domnul profesor universitar Tudorel Toader, este o propunere aş spune raţională, aceea de adoptare a unei ordonanţe de urgenţă care să permită revizuirea tuturor proceselor care s-au bazat pe ascultarea telefoanelor şi protocoale. Cred că e greu de acceptat într-o societate democratică ideea că putem în continuare să folosim aceleaşi metode caracteristice Securităţii din anii '50 în efectuarea actului de justiţie.

Cred că propunerea domnului Dragnea merită şi ea luată în seamă, trebuie făcut ceva pentru că, aşa cum spus, chiar dacă unii dintre cei care au fost condamnaţi în aceste procese, probabil au fost vinovaţi - eu nu am cum să apreciez, nici nu pot să fac distincţia între cei care sunt şi cei care nu sunt şi au fost condamnaţi pe nedrept - indiferent, chiar şi cei care au fost vinovaţi au dreptul fundamental la un proces corect, ceea ce nu s-a întâmplat. Şi din acest motiv cred că trebuie găsită o soluţie de remediere care nu poate fi făcută punctual", a arătat Tăriceanu, în cadrul unei declaraţii acordate presei, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Dragnea: DNA - TVR, protocol. Dacă știe și tace, e foarte grav

Protocol între Parchetul General și Ministerul Mediului

"După desecretizarea, dezvăluirea protocoalelor dintre Parchet şi SRI, orice astfel de protocol - cel puţin mie şi cred că nu numai mie - ne ridică serioase semne de întrebare, pentru că omniprezenţa aceasta a procuraturii în tot felul de zone nu mi se pare firească. Eu cred că, fără îndoială, interesul public trebuie să fie apărat, este o obligaţie constituţională şi legală, de către Parchetul General. Nu ştiu dacă aceste protocoale sunt oportune, nu ştiu ce conţin, dar sigur că, având în vedere amploarea lor, amploarea colaborării dintre Parchet şi SRI, aceste lucruri le privesc cu foarte mare neîncredere", a spus el.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că are informaţii cu privire la existenţa unui protocol de colaborare între Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Televiziunea Română (TVR). El a precizat, într-o conferinţă de presă susţinută la Neptun, că toate protocoalele secrete trebuie declasificate şi anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel