Tăriceanu: La noi, mulţi tineri, nu toţi, şi-au ales ca model binomul Coldea-Codruţa

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat marţi că există 'o criză de modele' şi chiar 'de cultură civică' în rândul multor tineri, menţionând că acestora trebuie să le fie redeschis 'apetitul pentru valori ca libertatea, iniţiativa personală sau competiţia'.

"Tinerii de astăzi beneficiază de oportunități deosebite. Spre deosebire de generațiile trecute, care trăiau într-o lume plină de restricții și îngrădiri, generația de azi își poate valorifica din plin atuurile personale de inteligență și educație. Din păcate, nu pot să nu observ o criză de modele și, aș spune, de cultură civică, în rândul multor tineri. În Statele Unite sau în Uniunea Europeană, în țări ca Spania, tinerii au ieșit în stradă pentru mai multă libertate. La noi, mulți tineri, nu toți, și-au ales ca model binomul Coldea-Codruța.

Este o alegere care vine dintr-o dezamăgire pe care o înțeleg și cred că este și datoria noastră de a îi face să creadă în valori pozitive și nu în modelele de tip autoritar, care duc la îngrădirea drepturilor și libertăților individuale și la distrugerea democrației.

Cred că putem să le redeschidem apetitul tinerilor pentru valori ca libertatea, inițiativa personală sau competiția. Este rolul nostru să îi convingem că pot să reușească în România de astăzi: că pot să își găsească un loc de muncă bine plătit, că pot să își deschidă o afacere, că trebuie să susțină libertatea și nu inchiziția modernă. Sunt convins că vom reuși și astăzi, de ziua lor, le doresc tuturor tinerilor mult succes pentru îndeplinirea proiectelor!", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel