Tarcea, șefa ÎCCJ, vorbește despre protocoalele secrete

Scutaru Cristina / 23 apr 2018 / 00:51 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiției, a vorbit în exclusivitate despre protocoalele secrete.

Mihai Gâdea a difuzat interviul duminică seară, la Antena 3, în emisiunea Sinteza Zilei.

"Cred că nu este un secret pentru nimeni că în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii chiar eu am ridicat problema protocoalelor și am ridicat pentru că este momentul ca lumea să cunoască adevărul, să ia măsuri dacă se impun atunci când lucrurile nu s-au derulat potrivit legii și să reevalueze toate acuzele care s-au adus, dacă se constată că ele sunt nefondate", a zis șefa ÎCCJ.

Protocol cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte

"În ceea ce privește protocolul încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte, mie îmi este destul de greu să mă pronunț. Sunt membru CSM, am înțeles că la ședința la care eu nu am putut participa, a fost sesizată Inspecția Judiciară și ar trebui să mă pronunț, iar un al doilea aspect, în anumite cauze, au fost invocate și aspecte care țin de respectarea acestui protocol. Nu vreau să expediez acest subiect. Și la nivelul Înaltei Curți am descoperit un protocol. Am rămas surprinsă. Este încheiat în 2009, nu mai are aplicabilitate de la 1 februarie 2014. Am rămas suprinsă de persoana care l-a semnat, un eminent profesor de drept constituțional", a declarat Tarcea.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24