Tajani, evenimentul anului. Apel din PE pentru România

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel transmite un mesaj-cheie din PE, în contextul evenimentului organizat de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. 

”Am avut onoarea de a participa în calitate de speaker, la invitația Președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, la Conferința la Nivel Înalt "Patrimoniul Cultural al Europei", pe care a organizat-o la Parlamentul European din Bruxelles.

Astfel, am avut plăcerea de a participa în cadrul sesiunii de dezbateri intitulată "Potențialul economic al Patrimoniului Cultural", alături de colegii din Comisia de Transport și Turism, precum și din cadrul Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European pe care îl conduc la nivelul Parlamentului. De asemenea, la această dezbatere au participat colegi raportori pe dosarele ce țin de politicile europene în ceea ce privește industria creativă și experți din domeniul conservării patrimoniului cultural de la Muzeul Louvre din Paris.

(w670)

În acest context, o primă idee pe care am dorit să o transmit a fost cea că nu putem vorbi despre potențialul economic al patrimoniului cultural fără a aduce în discuție, în același timp, industria turismului. Consider că valorile și diversitatea culturală a Europei joacă un rol fundamental în promovarea turismului european și de aceea trebuie să valorificăm acest atu pe care îl deținem.

În calitate de membru al Comisiei pentru Transporturi și Turism din PE, consider că este esențial ca fiecare stat membru al #UE să își pună în valoare propriile bogății culturale și astfel să își promoveze regiunile mai puțin cunoscute ca destinații turistice alternative, fapt ce ar duce la decongestionarea destinațiilor suprasaturate de fluxul turiștilor.

În încheiere, i-am mulțumit Președintelui Tajani pentru invitație și pentru această inițiativă, precum și pentru sprijinul acordat în ceea ce privește conservarea patrimoniului cultural la nivel european.” a transmis Claudia Țapardel, europarlamentar PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel