Taiwan, tren deraiat. Zeci de morți și sute de răniți

Cale ferată
Cale ferată

Cel puţin 17 oameni au murit şi peste 120 au fost răniţi după deraierea unui tren în estul Taiwanului, informează duminică agenţiile dpa, EFE şi Reuters.

Administraţia Căilor Ferate Taiwaneze a anunţat într-un comunicat citat de dpa că accidentul s-a produs în Suao, în provincia Yilan (est). Cinci din cele opt vagoane ale trenului s-au răsturnat, după ce locomotiva a sărit de pe şine într-o curbă şi s-a izbit de un stâlp de ciment, care a fost pe jumătate doborât, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea locală CTI. Incidentul este anchetat, potrivit guvernului.

Potrivit EFE, trenul Puyuma Expres 6432 care circula pe ruta Shulin-Taitung şi avea 310 pasageri la bord, a deraiat la ora locală 16:50 (8:50 GMT). Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului.

Răniții, transportați de urgență la spital

Răniţii au fost transportaţi la mai multe spitale din apropiere, potrivit Serviciului Naţional de Pompieri, care a anunţat că numărul răniţilor se ridică la 126. Operaţiunile de salvare continuă, pentru a-i scoate din tren pe pasagerii rămaşi prinşi în interiorul vagoanelor. Echipele de salvare au întâmpinat dificultăţi în a intra în vagoane din cauza deformării uşilor şi a fuselajului şi a fost nevoie să se folosească aparate de sudură pentru ca salvatorii să poată ajunge la pasageri şi să-i scoată din tren.

Unul dintre motivele pentru care numărul răniţilor este atât de mare îl reprezintă faptul că pasagerii nu obişnuiesc să-şi pună centurile de siguranţă atunci când călătoresc cu trenul, au explicat experţi taiwanezi.

Potrivit EFE, nu se ştie dacă printre victime figurează şi străini.

Guvernul central al Taiwanului a anunţat că premierul a fost informat şi că este profund îngrijorat de siguranţa călătorilor. Agenţia Centrală de Ştiri a Taiwanului a relatat că peste 30 de oameni sunt în continuare prinşi în interiorul vagoanelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel