Urmărește emisiunea live


TAB-uri româneşti, oprite în Germania. MApN: Curgea din ele apă pluvială

TAB / Foto ilustrativ de Andrey Karpov de la Pexels
TAB / Foto ilustrativ de Andrey Karpov de la Pexels

Mai multe TAB-uri românești au fost oprite din Germania. MApN susține că TAB-urile armatei române nu au pierdut ulei, ci din ele curgea apă pluvială. 

Mai multe TAB-uri româneşti au fost oprite în Germania, unde participau la un exercițiu, pe motiv că din ele ar fi curs combustibil. MApN dezminte informațiile că TAB-urile armatei române au pierdut ulei și spune că lichidul care curgea era apă pluvială.

O coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparținând Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, însoțită de echipaje ale Poliției Militare Germane, a fost oprită de către poliția rutieră germană, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid.

„În cadrul exercițiului Green Griffin 21, organizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie în poligonul Klientz din Germania, o coloană de transportoare blindate tip TAB B33 Zimbrul” aparținând Batalionului 812 Infanterie Șoimii Carpaților, însoțită de echipaje ale Poliției Militare Germane, pe timpul executării, în cadrul tactic, a unui marș pe roți spre locația de desfășurare a unei etape a exercițiului, la intrarea în localitatea Brandenburg, a fost oprită de către poliția rutieră germană, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid”, transmite MApN.

„Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială”

Potrivit sursei citate, verificările tehnice efectuate atât la plecare în cursă, cât și după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră, combustibil sau ulei.

„Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitațiile abundente căzute pe timpul desfășurării exercițiului care, în scurgerea normală, a angrenat ușoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor. Aceste scurgeri au fost curățate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop.

Ca măsură suplimentară de precauție, coloana de blindate nu a mai continuat deplasarea pe roți, tehnica fiind îmbarcată pe trailere și transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activitățile prevăzute în planul exercițiului. În scopul prevenirii unor asemenea incidente, la nivelul Forțelor Terestre s-au dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni și exerciții”, încheie MApN, potrivit Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel