SUA: Sute de mii de vieți, salvate de planul ecologic al Administrației Biden

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Administrația Biden ar urma să salveze sute de mii de vieți dacă implementează măsurile verzi pe care le are în plan.

Planul Administrației Biden de a grăbi implementarea energiei regenerabile pe teritoriul Statelor Unite ale Americii ar tăia drastic din emisiile care încălzesc planeta și ar salva simultan sute de mii de vieți de poluarea ucigătoare din aer, se arată într-un raport efectuat în timp se pune presiune pe Casa Albă să vină cu soluții pentru criza climatică.

Potrivit The Guardian, din cele mai multe politici pe care le poate implementa noua administrație instalată la începutul acestui an, un standard care obligă la utilizarea energiei curate ar aduce cele mai mari beneficii nete Statelor Unite, se mai arată în acest raport care garantează că cele mai multe vieți vor fi salvate prin această politică.

Ce presupune un standard de energie curată?

Un standard de energie curată ar obliga creșterea gradului de energie curată din țară, adică implementarea de panouri solare, centrale eoliene și alte tehnologii verzi, printr-un sistem combinat de stimulări și pedepse. Administrația Biden a sperat că va putea să includă acest pachet de măsuri în prima lege principală de infrastructură, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza negocierilor cu republicanii.

Cine a realizat studiul care demonstrează că sute de mii de vieți vor fi salvate de măsuri?

Raportul a fost făcut de un consorțiu de cercetători de la Universitatea Harvard, Institutul de Tehnologie din Georgia și Universitatea Syracuse. Lucrarea sugerează că nicio altă măsură implementată de Casa Albă nu o să atingă atât de repede obiectivul de a avea 80% energie verde în SUA până în 2030. Standardul acesta va salva 317.500 de vieți în Statele Unite în următorii 30 de ani, fiindcă se va reduce drastic poluarea din aer rezultată din arderea de cărbune, petrol și gaze naturale. Doar în anul 2030, 9.200 de morți premature nu vor mai avea loc dacă se întâmplă ca obiectivul să fie atins.

În total, vor fi economiste 1,13 trilioane de dolari în cheltuieli medicale în următorii 30 de ani, în timp ce persoanele de culoare care sunt afectate cel mai disproporționat de problemă vor avea un aer mai curat de respirat. Beneficiile directe vor fi de 637 miliarde dolari, în timp ce costurile vor fi de doar 342 miliarde dolari până în 2050.

„Costurile sunt mult mai mici decât ne așteptam și morțile pe care le evităm sunt mult mai multe. Este o uriașă oportunitate să rezolvăm problema calității aerului”, a spus coautorul studiului, Kathy Fallon Lambert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel