Sushi făcut din roșii, inovația alimentară pe piața fructelor de mare

Foto: Mimic Seafood
Foto: Mimic Seafood

Inovație alimentară pe piața fructelor de mare. Sushi făcut din roșii, în loc de ton, la Madrid. 

Sushi făcut din roșii. ”Peștele fals” vine pentru piața de fructe de mare de miliarde de dolari, scrie bloomberg.com. Când un director de marketing pentru ton a luat o mușcătură din roșia deshidratată asezonată cu ulei de măsline, extract de alge, condimente și sos de soia la începutul anului trecut, a fost uimit.

„Acesta va fi o problemă pentru noi”, a spus el. Cel puțin așa își amintește Ida Speyer, co-fondatorul și directorul executiv al Mimic Seafood, desemnând-o cea mai mare laudă pe care și-ar fi putut-o imagina pentru felia delicată de ”ton” care – în ciuda a ceea ce indicau papilele gustative ale directorului de marketing – nu conținea ton deloc.

Inovații alimentare



Produsul Tunato al startup-ului din Madrid, fabricat dintr-o varietate de roșii de specialitate cultivată în sudul Spaniei, care seamănă cu tonul feliat de tip sushi ca formă și dimensiune, face parte dintr-o clasă în creștere de inovații alimentare.

Peștele artificial, despre care Speyer recunoaște că „poate că acum 5 sau 10 ani ar fi părut prea îndepărtat, prea diferit, sau doar ceva pentru vegani”, este doar o mică parte din piața proteinelor alternative.

Au crescut vânzările

Vânzările de fructe de mare pe bază de plante din SUA au crescut cu 23%, la 12 milioane de dolari, în 2020, în comparație cu o piață tradițională de fructe de mare în valoare de zeci de miliarde de dolari, potrivit Good Food Institute, o organizație internațională nonprofit.

Dar sectorul evoluează rapid. Investițiile în fructe de mare pe bază de plante din SUA au atins 70 de milioane de dolari în prima jumătate a anului 2021, la fel de mult ca în ultimii doi ani combinați.

Top 3 cele mai bune salate cu ton. Rețetele pe care trebuie să le încerci

Dacă vrei să te bucuri de o masă delicioasă și sănătoasă, poți să îți prepari o salată cu ton, după bunul plac. Ai trei variante la dispoziție. Toate se prepară rapid și cu ingrediente puține.

1. Salată de ton cu roșii și ceapă

2. Salată de ton cu porumb și maioneză

3. Salată de ton cu ouă și ceapă

Descoperă cele trei rețete aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel