Summit Putin-Trump. Moscova, MESAJ pentru SUA

 Kremlinul a declarat vineri că încă mai aşteaptă discuţii substanţiale cu SUA cu privire la un posibil summit între preşedinţii Rusiei şi SUA, Vladimir Putin, respectiv Donald Trump, relatează Reuters. 

Donald Trump a declarat în martie că cei doi lideri s-ar putea întâlni în curând, iar de atunci relaţiile deja afectate dintre Washington şi Moscova nu au făcut decât să se deterioreze, mai ales pe fondul conflictului din Siria şi a otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că nu există nimic clar cu privire la o posibilă întâlnire între cei doi lideri şi că Washingtonul nu a făcut noi paşi pentru organizarea unei astfel de întâlniri. 'Aşteptăm', s-a limitat să spună Peskov. 

Declarația lui Serghei Lavrov 

Anterior, ministrul de externe rus Serghei Lavrov declarase că, deocamdată, 'relaţiile ruso-americane continuă să se deterioreze', potrivit agenţiei de presă TASS. El a explicat aceasta prin faptul că impulsurile pozitive venite din partea actualului preşedinte american sunt reduse la zero de establishment-ul de la Washington cuprins de rusofobie, care prezintă Rusia ca pe o ameninţare şi pledează pentru 'descurajarea' ei pe calea sancţiunilor sau prin alte instrumente de presiune, conform agenţiei de presă ruse. 

'Aceasta afectează situaţia din lume, unde s-au acumulat prea multe probleme, care pur şi simplu nu pot fi rezolvate fără cooperarea dintre Rusia şi Statele Unite', susţine Lavrov, exprimându-şi speranţa că 'bunul simţ va prevala în cele din urmă pe coridoarele puterii de la Washington'. 

'Vrem să stabilim relaţii normale, previzibile - de prietenie, dacă vreţi - cu SUA, dar nu cu preţul unui târg cu principiile şi interesele naţionale ale Federaţiei Ruse', a concluzionat Lavrov, într-un interviu acordat revistei Panorama, din care TASS a difuzat mai multe fragmente, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel