SUA sprijină și Ucraina și Israelul în conflictele pentru apărarea valorilor democratice. Excelența Sa, Kathleen Kavalec, ambasador al SUA: Deciziile luate acum modelează viitorul pentru decenii

Colaj ilustrativ: Freepik
Colaj ilustrativ: Freepik

Excelența Sa, Kathleen Kavalec, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, a vorbit în cadrul conferinței Aspen – GMF Bucharest Forum, eveniment organizat de Institutul Aspen România și German Marshall Fund of the United States.

„În ceea ce privește situația și cele două conflicte în curs, cred că, așa cum a afirmat președintele Biden foarte clar, Statele Unite se află într-o poziție de a ajuta în ambele conflicte, și o vom face. Vom sta alături de Ucraina și Israel în acest moment foarte dificil. Cred că pentru noi toți, deciziile pe care le luăm astăzi vor modela viitorul pentru decenii de acum înainte, și este important să susținem democrațiile care au fost atacate, să lucrăm împreună ca aliați și parteneri pentru a apăra valorile noastre în acest moment critic.

Președintele Biden a spus că vom sprijini Ucraina cât va dura (n.r. războiul) și asta nu s-a schimbat. Cred că pentru noi toți este important să recunoaștem în același timp aspirațiile legitime ale poporului palestinian și să susținem măsuri echitabile de justiție și libertate atât pentru israelieni, cât și pentru palestinieni, dar Hamas nu reprezintă aceste aspirații și în acest moment trebuie să ne ridicăm în apărarea valorilor democratice care sunt sub atac în această situație. Cred că putem face ambele lucruri și trebuie să le facem împreună cu partenerii și aliații noștri” a declarat Excelența Sa, Kathleen Kavalec, ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, în cadrul conferinței Aspen – GMF Bucharest Forum.

Este acceptabil nivelul de apărare al Israelului?

„Credeți, Excelență, că partenerii din regiune, mă refer acum la Orientul Mijlociu, înțeleg aceste eforturi, pentru că, desigur, trebuie să recunoaștem că există și mulți civili care își pierd viața în acest conflict. În același timp, trebuie să acceptăm că Israelul trebuie să se apere, dar nivelul de apărare este acceptabil în acest moment?”, a întrebat jurnalista Cristina Cileacu.

„Nu pot intra în detaliile zilnice ale ceea ce se întâmplă. Cred că știți și ce au afirmat președintele Biden și secretarul Blinken în această privință. Ei sunt foarte concentrați și asupra aspectelor umanitare și oferim asistență umanitară. Aceasta este o provocare uriașă pe care Israelul o are din cauza modului în care acționează Hamas, punând civili în pericol pentru a se proteja și făcând acest lucru deliberat pentru a stârni și mai multă indignare. Acesta este și un război al informațiilor, și vedem informații și dezinformări fiind folosite în ambele conflicte, să fim clari. Aici trebuie să fim realiști și să înțelegem ce se întâmplă și, desigur, este un act delicat de echilibrare să luptăm împotriva Hamas și să protejăm civili în același timp”, a precizat Excelența Sa, Kathleen Kavalec.

Urmărește conferința completă:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel