SUA plănuiește să introducă al treilea gen pe pașapoarte

Sprijiniţi-vă copiii dacă sunt gay, le recomandă papa Francisc părinţilor / foto Pexels
Sprijiniţi-vă copiii dacă sunt gay, le recomandă papa Francisc părinţilor / foto Pexels

Statele Unite ale Americii plănuiesc să introducă pe pașapoartele cetățenilor lor un nou gen. 

Statele Unite ale Americii au anunțat faptul că pe pașapoartele cetățenilor lor va fi introdusă opțiunea celui de-al treilea gen, după bărbat și femeie. Secretarul de stat Antony Blinken a adăugat că un astfel de demers va dura în timp. Tot acesta a anunțat o nouă regulă, conform căreia posesorii de pașaport vor putea alege singuri între genurile disponibile, scrie BBC.

Înainte de anunțarea noii reguli, oamenii aveau nevoie de un certificat medico-legal, care să ateste diferența dintre genul afișat pe certificatul de naștere și cel dorit pe pașaport. 

Blinken a spus că Departamentul de Stat va lucra cu toate agențiile necesare pentru a „asigura o experiență de călătorie plăcută pentru deținătorul pașaportului”. Modul în care avansează demersurile poate fi urmărit pe un site dedicat al Departamentului de Stat

„Cu această acțiune îmi exprim astăzi și în continuare angajamentul de durată față de comunitatea LGBTQI+”, a declarat Blinken. 

Măsura, care va oferi o alegere cetățenilor Statelor Unite ce se identifică ca fiind nonbinare, intersex sau neconforme cu niciun gen, este cea mai nouă mișcare a președintelui Biden în privința agendei sale LGBT. Săptămâna trecută președintele a numit o delegație care să promoveze drepturile persoanelor LGBT în lume, la doar câteva zile după ce a anunțat că statul va suporta operația de confirmare a genului pentru veteranii de război transgender. 

Opinii diferite

În timp ce Statele Unite fac eforturi pentru a introduce cât mai multe facilități persoanelor LGBT, în unele țări europene lucrurile stau invers.

„Persoanele transgender mi se par dezgustătoare", a declarat într-un interviu televizat, preşedintele Cehiei, Milos Zeman, comentând legea din Ungaria care interzice materialele LGBT în şcoli, relatează Agerpres, citând Reuters.

Zeman, recunoscut pentru declaraţiile sale controversate, a răspuns la o întrebare despre legea adoptată în această lună în Ungaria şi care interzice răspândirea în şcoli a materialelor considerate a promova homosexualitatea şi schimbarea de sex.

"Dacă îţi faci operaţie de schimbare de sex, practic te automutilezi.", a declarat Zeman pentru CNN Prima. "Orice operaţie este un risc, iar persoanele transgender mi se par dezgustătoare", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel