SUA și Israel, amenințate de un important cleric iranian

Ahmad Khatami, un important cleric  al Iranului, a avertizat, miercuri, Statele Unite că în cazul în care acestea vor ataca Iranul, administraţia de la Teheran va ataca la rândul său aliaţii Statelor Unite din zonă, inclusiv Israelul, relatează Reuters.

Ahmad Khatami a declarat de asemenea în faţa celor veniţi la Teheran pentru rugăciunile de Eid că oferta făcută pe preşedintele Donald Trump de negocieri cu liderii iranieni este inacceptabilă, pentru că liderul american doreşte ca Teheranul să renunţe la programul său balistic şi la influenţa sa regională.

„Americanii spun că trebuie să acceptăm ce ne spun. Acestea nu sunt negocieri, este dictatură", a declarat clericul iranian.

„Republic Islamistă şi Naţiunea Iraniană vor combate acest tip de dictatură", a adăugat acesta.

"Preţul pentru un război cu Iranul este foarte ridicat pentru America. Ei ştiu că dacă vor lovi oricât de puţin această ţară, SUA şi principalul său aliat din regiune, regimul sionist (al Israelului), vor fi luaţi ca ţintă", a mai subliniat Khatami.

Hassan Rouhani, președintele Iranului, a declarat marţi că puterea militară a Republicii Islamice este cea care împiedică Washingtonul să o atace şi şi-a exprimat intenţia de a stimula puterea militară a Iranului.

SUA au reimpus o primă rundă de sancţiuni împotriva Iranului pe 7 august, iar pe 5 noiembrie va anunţa un al doilea pachet de sancţiuni, care include restricţii privind vânzarea de petrol.

Vezi si: SUA-Rusia, sancțiuni. Putin, atac: "Va exista o reacție"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel