SUA: Hillary Clinton ironizează scrisoarea lui Trump către Erdogan

Fostul secretar de stat şi fosta candidată democrată la alegerile prezidenţiale Hillary Clinton a ironizat duminică, pe Twitter, mesajul trimis recent de preşedintele american Donald Trump omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.

"Nu fiţi tâmpit, bine? Retrageţi rachetele din Cuba" - Hillary Clinton a postat o falsă scrisoare a fostului preşedintele John Fitzgerald Kennedy către liderul sovietic Nikita Hruşciov în timpul crizei rachetelor din 1962, pentru a parodia scrisoarea trimisă de Trump lui Erdogan.

Preşedintele american i-a trimis omologului său turc la 9 octombrie o scrisoare pe un ton foarte puţin diplomatic în încercarea de a-l convinge să îşi oprească ofensiva împotriva kurzilor în Siria. "Nu faceţi pe durul! Nu fiţi prost" şi "Să lucrăm pentru găsirea unui bun acord" - i-a scris liderul de la Casa Albă preşedintelui turc.

Scrisoarea parodică distribuită duminică de Hillary Clinton a fost publicată iniţial de emisiunea prezentatorului vedetă Jimmy Kimmel la postul de televiziune ABC săptămâna trecută. Ea prezenta un mesaj imaginar al lui JFK pentru Hruşciov, scris în acelaşi ton ca al lui Trump.

"Nu fiţi tâmpit, bine? Retrageţi rachetele din Cuba", comentează scrisoarea. "Toată lumea va spune 'Da! Hruşciov! Eşti cel mai tare!' Dar dacă nu o veţi face, toată lumea va spune 'ce tâmpit' şi va numi ţara voastră gunoi 'Pubela Sovietică'", se mai arată în scrisoarea imaginară.

Un ton umoristic ce pare că a distrat-o pe Hillary Clinton, adversara lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2016, care a susţinut că a "găsit (scrisoarea lui JFK) în arhive".

Trump i-a transmis scrisoarea lui Erdogan în ziua în care Turcia şi-a trimis trupele împotriva kurzilor în nordul Siriei.

"Nu vreţi să fiţi responsabil de masacrarea a mii de persoane, iar eu nu vreau să fiu responsabil de distrugerea economici turce - lucru pe care îl voi face (dacă va fi nevoie - n.r.)", a scris preşedintele american.

"Istoria vă va judeca favorabil dacă veţi acţiona în mod just şi uman. Ea vă va considera mereu un diavol dacă nu se vor întâmpla lucruri bune", a mai atenţionat Trump, fără alte precizări.

"Nu faceţi pe durul! Nu fiţi prost", a încheiat preşedintele american, adăugând că "vă voi suna mai târziu".

În 1962, criza rachetelor din Cuba dintre SUA şi Uniunea Sovietică a fost aproape de a arunca lumea într-un război nuclear când JFK şi Hruşciov au început o dispută de mai multe zile până când a fost găsită în cele din urmă o soluţie diplomatică, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel