SUA, atac în SIRIA. UE, reacție oficială

angela merkel
angela merkel

Angela Merkel a reacționat oficial după atacul din Siria. La scurt timp, președintele Consiliului European, Donald Tusk a postat un mesaj pe Twitter. 

 Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că guvernul său 'susţine' atacurile occidentale care au vizat regimul sirian, o "intervenţie militară necesară şi corespunzătoare" după presupusul atac chimic din urmă cu o săptămână de la Douma, care a făcut zeci de morţi, relatează AFP. 

"Susţinem faptul că aliaţii noştri americani, britanici şi francezi (...) şi-au asumat responsabilitatea. Intervenţia militară era necesară şi corespunzătoare", a precizat, într-un comunicat, Angela Merkel, care a anunţat joi că Germania nu va lua parte la nicio acţiune militară.

Reacția lui Tusk 

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat sâmbătă că Uniunea Europeană "va rămâne alături de aliaţii săi de partea justiţiei", după atacurile occidentale asupra Siriei, informează AFP. 

"Atacurile SUA, Franţei şi Marii Britanii arată clar că regimul sirian, alături de Rusia şi Iran, nu poate continua această tragedie umană, cel puţin nu fără costuri". a scris Tusk pe Twitter, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel