SUA. 65% dintre adulţi sunt pasionaţi de jocuri video

Circa 65% dintre adulţii americani sunt pasionaţi de jocuri video, reprezentând 164 de milioane de persoane, dintre care 46% sunt femei, potrivit unui sondaj comandat de Asociaţia americană a programatorilor (ESA) şi realizat de compania de cercetări de piaţă Ipsos, potrivit AFP.

Dintre jucătorii care îşi recunosc această pasiune, circa 60% au precizat că practică această activitate pe un smartphone. Din totalul jucătorilor, prin care se află şi minori, vârsta medie a gamer-ilor este de 33 de ani, în scădere uşoară în comparaţie cu anul precedent (34 de ani) şi faţă de anul 2016 (35 de ani).

În categoria jucătorilor adulţi, 63% dintre ei spun că joacă în compania altor persoane. În medie, gamerii adulţi petrec aproape cinci ore pe săptămână jucând în compania altor persoane conectate online şi 3 ore şi jumătate în compania altor jucători. În cazul familiilor cu unul sau mai mulţi copii, în 70% dintre acestea există cel puţin un membru care joacă, însă gamerii din aceste familii sunt, într-un procent de până la 79%, adulţi. La realizarea acestui studiu, Ipsos a chestionat peste 4.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel