Strategia PNL pentru suspendarea lui Ponta din CSAT

Premierul Victor Ponta ar trebui scos din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării după ce a intrat în vizorul procurorilor DNA, consideră un senator PNL care a depus la Parlament un proiect de lege care prevede ca persoanele urmărite penal să nu mai poată face parte din CSAT.

Senatorul liberal Marius Bălu a depus la Senat un proiect legislativ prin care propune suspendarea dreptului de a participa la şedinţele CSAT membrilor aflaţi sub urmărire penală, acesta spunând că ideea i-a venit de la situaţia premierului Victor Ponta, urmărit penal penal în dosarul lui Dan Şova.

Parlamentarul PNL de Mehedinţi consideră că, în condiţiile în care un membru al CSAT este urmărit penal, acesta nu ar trebui să participe la şedinţele în care se discută aspecte legate de siguranţa naţională, conform Mediafax, scrie Antena 3.

Biroul Permanent urmează să stabilească data la care va intra în comisii proiectul de lege al senatorului liberal.

Potrivit legislaţiei în vigoare, premierul în exerciţiu este vicepreşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Monica Macovei, atac la Victor Ponta în Parlamentul European: Dispreţuieşte Justiţia şi se ascunde în spatele imunităţii parlamentare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel