Monica Macovei, atac la Victor Ponta în Parlamentul European: Dispreţuieşte Justiţia şi se ascunde în spatele imunităţii parlamentare

Eurodeputaţii din Comisia pentru Libertăţi Cvile şi Justiţie discută astăzi situaţia din România, respectiv controversele privind cazul premierului Victor Ponta, dar și modificările aduse Codului penal.  "Am ajuns astăzi să discutăm despre România în Comisia LIBE, pentru că prim-ministrul Ponta și majoritatea sa parlamentară atacă justiția", a susținut, la Bruxelles, europarlamentarul Monica Macovei.

"România suferă deja - ca imagine și încredere – din cauza acțiunilor prim-ministrului Ponta și ale majorității parlamentare.
România și românii nu au nicio vină că au un prim-ministru acuzat de infracțiuni, de fapte penale, inclusiv de corupție, care nu demisionează, care a plecat în Turcia să se opereze la genunchi și s-a declarat "în incapacitate" de a conduce Guvernul.
România și românii nu au nicio vină că au un prim-ministru care disprețuiește Justiția și care se ascunde în spatele imunității parlamentare.
Am ajuns astăzi să discutăm despre România în Comisia LIBE, pentru că prim-ministrul Ponta și majoritatea sa parlamentară atacă justiția, atacă instituțiile statului din justiție și vor să schimbe Codul penal și Codul de procedură penală, așa, dintr-o dată, rapid, numai prin modificări care împiedică desfășurarea anchetelor", a declarat fostul ministru al Justiției, Monica Macovei.

Adrian Cioroianu: Ar fi bine ca la nivelul politicii românești să fie ceva mai multă liniște

Europarlamentarul a amintit că, în Mecanismul de Cooperare și Verificare, Comisia Europeană precizează că „din Guvern trebuie să facă parte oamenii cei mai integri și că este inacceptabil să existe oameni trimiși în judecată sau cu probleme penale".

„Din acest punct de vedere avem o problemă cu faptul că nu se ridică imunitatea", a continuat Macovei.

Referitor la cele 23 de proiecte de lege care vizează modificarea celor două coduri, Monica Macovei a precizat că „Sunt inițiative parlamentare, toate venite din partea puterii, adică a PSD și a celorlați care formează coaliția, toate încearcă să oprească investigațiile".

"Se atacă puterea judecătorească prin faptul că se consideră că, de exemplu, dacă un procuror nu termină un dosar în 2 ani, este abuz de putere al organelor judiciare și este o infracțiune. Deci, independența justiției este în pericol și, repet, sunt 23 de proiecte. Nu sunt oprite, au dat termen în vară, în mijlocul lui iulie", a mai declarat Monica Macovei, în cadrul dezbaterii din Comisia LIBE privind situația din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel