Statuia imensă, poleită cu aur, a lui Mao, demolată după finalizare

O statuie imensă a fostului lider comunist chinez Mao Zedong, aurită, a fost dărâmată, la doar câteva zile după ce a fost inaugurată.

Un sat din China, în provincia Henan, a devenit celebru, după ce a plătit aproape 500.000 de dolari pentru a construi o statuie gigantică, care măsoară 37 de metri înălțime, a fostului lider comunist Mao.

În urmă cu câteva zile, statuia a devenit ținta glumelor și ironiilor pe internet. Internauții au poreclit monumentul "Mega Mao", din cauza dimensiunilor foarte mari. De asemenea au existat și critici, cum că statuia nu seamănă cu "marele carmaci", că ideea de a-l polei cu aur nu e tocmai fericită, că banii puteau fi folosiți la ajutorarea sătenilor nevoiași sau că, în regiunea în care a fost ridicat monumentul, milioane de oameni au murit din cauza foametei rezultată din măsurile impuse de Mao în agricultură.

Joi, însă, statuia a început să fie demolată. Nu este clar de ce a fost luată această decizie, dar un localnic a explicat, pentru The Guardian, că statuia ocupa proprietatea unui fermier. Explicația oficială a fost că "nu s-au îndeplinit toate procedurile necesare și nu există autorizație", scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel