Urmărește emisiunea live


Statistică șocantă. Un deputat propune dublarea pedepselor pentru cruzimea față de animale

Deputatul Tudor Ciuhodaru propune dublarea pedepselor pentru cruzimea faţă de animale. 

Medicul și deputatul Tudor Ciuhodaru a observat creşterea numărului şi gravităţii actelor de cruzime față de animale. El susține că "zilnic sunt două-trei cazuri de maltratare, schingiure şi mutilare a animalelor, iar într-un singur an peste 900 de animalele au fost aduse în adăposturi cu membrele tăiate, moarte de foame sau împuşcate". Tudor Ciuhodaru speră ca prin dublarea pedepselor să descurajeze aceste practici și să ofere o protecție sporită animalelor.  

Petiție pentru pedepsirea aspră a tinerilor care au tăiat coada unui câine, semnată de 70.000 de oameni

"Propun dublarea pedepselor pentru cruzimea faţă de animale. România a ajuns un adevărat iad al animalelor. Zilnic se înregistreaza 2-3 cazuri de maltratare, schingiure şi mutilare a animalelor iar într-un singur an peste 900 de animalele au fost aduse în adăposturi cu membrele tăiate, moarte de foame sau împuşcate. Alte 542 de sesizari în care erau semnalate cazuri de abuz au fost înaintate autorităţilor. Petiţia în care se solicită pedesirea aspră a tinerilor ce au tăitat coada unui căţel doar pentru amuzament  a fost semnată în doar câteva zile de aproape 70.000 de români. Cruzimea faţă de animale este inacceptabilă şi trebuie sanctionată corespunzător prin lege. Supunerea animalelor la suferinşe inutile sau chiar uciderea acestora este pedepsită, conform legilor în vigoare, doar cu amendă sau cel mult cu închisoare de la şase luni la 1 an. Numeroasele acte de cruzime faţă de animale, subiect uzual de breaking news, arată fară tăgadă că în România zilelor noastre, animalele sunt cele ce trebuie apărate faţă de abuzuri. Ţinând cont că schingiuirea animalelor continuă este clar că actualele pedepse sunt insuficente", a declarat Tudor Ciuhodaru, potrivit unui comunicat remis dcnews.ro. 

[citeste si]

Concret, proiectul de lege propus de deputat prevede modificarea alineatului (1) al articolului 25 din legea 25/2004 privind protecţia animalelor după cum urmează:

"(1) Constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la doi ani sau cu amendă:
a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept
b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbătice captive;
c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
e) rănirea sau schingiuirea animalelor;
f) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, colţilor, ciocului şi dinţilor". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel