Start-up Nation. Laufer: E o premieră la nivel european

Programul Start-up Nation va continua şi anul viitor, iar dacă sunt mici start-up-uri interesate, inclusiv din Germania, se pot înscrie pentru finanţare, a spus ministrul Ilan Laufer, luni, 2 octombrie.

"Dacă sunt mici start-upuri, inclusiv din Germania, care vor să aplice pentru Start-up Nation, o pot face, pentru că programul va continua şi anul viitor. Grantul maxim este de 200.000 lei, avem două surse de finanţare, avem 500 milioane lei care sunt din fonduri europene nerambursabile şi 1,2 miliarde lei, credite bugetare.

În total, programul are 1,713 miliarde lei. Mai mult de 75% dintre cei care au aplicat pentru Start-up Nation sunt tineri absolvenţi, din 2012 până în prezent. 45% din totalul antreprenorilor care au aplicat sunt femei şi cred că este o premieră la nivel european. Noi ne-am asumat ca obiectiv finanţarea a 10.000 de start-uri. Cred că anul acesta, cu bugetul pe care îl avem, vom reuşi undeva peste 9.000, pentru că nu toţi au atins un grant maxim", a spus Laufer.

De asemenea, a garantat "că s-au luat în serios toate propunerile care au venit. Chiar dacă un Guvern îşi doreşte şi are un program de guvernare asumat şi votat în Parlament, şi în acest caz este necesară o consultare cu mediul de afaceri şi cred că se doreşte şi se încearcă de fiecare dată să ajungem la un numitor comun. România este o ţară foarte stabilă şi predictibilă. Chiar dacă unii şi alţii doresc să spună că este altfel, s-a demonstrat că atunci când este ceva concret lucrurile sunt analizate foarte în serios şi nu se iau măsuri fără a fi consultat şi mediul de afaceri", a mai spus ministrul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel