Stare de urgență în Ucraina. Ministrul Dîncu vorbește despre iminența unui război ”în aceste zile”

Sursă foto: Guvernul României
Sursă foto: Guvernul României

Ministrul Vasile Dîncu a afirmat că în următoarele zile lumea ar putea asista la un război pe teritoriul Ucrainei. 

Ministrul Apărării Vasile Dîncu susține că informațiile din ultimele zile arată că există o agravare a situației și că dislocările de trupe și material duc la concluzia că este posibilă o invazie a trupelor Federației Ruse, scrie Mediafax.    

„Toate informațiile care există din ultimele zile, de astăzi chiar, arată că, din contră, avem o agravare a situației și dislocările de trupe și material duc la concluzia că este posibilă o invazie a trupelor Federației Ruse. Deci, situația este una de gravitate maximă în această zonă, dacă la un moment dat se spunea că nu sunt iminente atacurile, astăzi toate datele din teren arată că am putea să vorbim despre o iminență în aceste zile a unui război”, a spus miercuri seara Vasile Dîncu, la TVR.    

Războiul nu se va extinde pe teritoriul României  

El spune că este exclus în acest moment un război pe teritoriul României.   

„În principiu, toate analizele pe care le face NATO, și le facem și noi, spun că în acest moment este exclus un război pe teritoriul României, pentru că este exclus un conflict militar între NATO și Rusia”, a declarat ministrul Apărării.     

El nu crede că Rusia va ataca o țară NATO.    

„Nu cred că Rusia, în afară de unele lucruri pe care vrea să le rezolve pe terenul fostului URSS, într-o utopie de reîntregire a Rusiei Ecateriei a 2-a sau a lui Petru cel Mare, nu cred că se poate întâmpla să atace o țară NATO și acest lucru să ducă la un conflict generalizat”, a mai spus Vasile Dîncu.   

Stare de urgență decretată în Ucraina  

Parlamentul ucrainean a adoptat miercuri seara cu o majoritate de voturi instituirea stării de urgenţă la nivel naţional în faţa ameninţării unei invazii ruse, relatează AFP.  

Un total de 335 de deputaţi au votat pentru această măsură propusă de preşedintele Volodimir Zelenski şi susţinută în cursul zilei de către Consiliul Naţional de Securitate.  

Te-ar mai putea interesa și: Adrian Năstase scoate documentul semnat de LAVROV. ”Au fost călcate în picioare, acesta este adevărul”. AVERTISMENT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel