SORIN CÎMPEANU, PREMIER interimar. CTP: Aici nu este vorba de persoane

Klaus Iohannis a anunţat, joi, că l-a desemnat pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, drept premier interimar, după ce Victor Ponta şi-a depus mandatul.

Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză după anunțul președintelui.

"Este o decizie soft față de cea hard propusă de Victor Ponta, adică Mircea Dușa, ministrul Apărării. Aici nu este vorba de persoane, este vorba despre funcții. A-l numi pe ministrul Apărării în aceste momente este un anume tip de mesaj. Înseamnă că ne așteptăm la convulsii sociale, la probleme și trebuie să numim un premier reprezentant al unei instituții de forță cum este Armata. La această propunere a domnului Ponta, alternativa acceptată, adică ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este mult mai bună, este mai soft. Este o propunere care nu dă un semnal de îngrijorare în societate pentru funcția de prim-ministru", a zis Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

"Este bine ca în funcția de premier interimar să nu fie o persoană cu prea multe afilieri politice în aceste momente. El trebuie doar să gestioneze treburile curente ale guvernului. Sorin Cîmpeanu este o soluție mult mai bună decât să numește ministrul Apărării în funcția de premier interimar", a mai zis Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel