Sorin Cîmpeanu, bilanț final al mandatului său de ministru al Educației

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut, marți, în cadrul unei conferințe de presă, un bilanț al mandatului său în fruntea MECŞ.


Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că, în această perioadă, au fost adoptate în domeniul educaţiei 73 de acte normative, iar 40 se află în curs de avizare. Cîmpeanu a menţionat că, în mandatul său, a semnat 2.800 de ordine de ministru, dintre care peste 100 având caracter normativ.

Tot în această perioadă, conform lui Cîmpeanu, au fost începute consultările cu privire la proiectul noii Legi a Educaţiei Naţionale, au fost adoptate Strategia naţională de reducere a părăsirii timpurii a şcolii în România (HG 417/2015), Strategia naţională de învăţare pe tot parcursul vieţii (HG 418/2015), Strategia naţională pentru învăţământ terţiar (HG 565/2015) şi Planul naţional pentru Cercetare Dezvoltare Inovare 2015 - 2020 (HG 583/2015).

În circuitul de avizare se află Strategia educaţiei şi formării profesionale din România. Un alt ordin al ministru, semnat recent de Cîmpeanu, prevede diminuarea numărului comisiilor permanente din unităţile de învăţământ preuniversitar, la şapte, prin comasarea activităţilor şi a atribuţiilor, dar şi prin eficientizarea şi informatizarea procedurilor.

[citeste si]

Creşteri salariale au fost, în 2015, de 26,7% pentru personalul didactic şi 28,9% pentru personalul nedidactic.

"Au fost alocate fonduri pentru decontarea transportului pentru elevi - 98 de milioane de lei", a spus demnitarul, într-o conferinţă de presă.

Cîmpeanu a susţinut că o altă realizare a mandatului de ministru este şi crearea cadrului legal pentru alocarea de fonduri pentru finanţarea per-elev în unităţile de învăţământ preuniversitar private acreditate.

Totodată, a fost reluat procesul de acordare a gradaţiei de merit pentru personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar, pentru o perioadă de 5 ani.

Începând cu 1 septembrie 2015, au fost acordate 1.619 gradaţii de merit pentru personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar. Pe acelaşi mandat au fost organizate concursuri pentru ocuparea posturilor vacante din inspectoratele şcolare şi de director al caselor corpului didactic, fiind ocupate prin concurs, pentru o perioadă de patru ani, 89 de posturi de conducere şi 545 de posturi de inspector şcolar.

"În doar nouă inspectorate, postul de inspector şcolar general este ocupat fără concurs pe post", a spus demnitarul. În 2015, România a fost admisă la CERN (Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire), prin rezoluţia Consiliului CERN, din 18 iunie.

Începând de miercuri, Sorin Cîmpeanu, va reveni în fruntea Consiliului Naţional al Rectorilor, funcție din care s-a autosuspendat înainte de preluarea mandatului de ministru al Educației, în 2014.
De asemenea, Sorin Cîmpeanu îşi va relua și funcţia de rector al USAMV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel