EXCLUSIV  Sociologul Bruno Ștefan: Relația Biserică - stat, tot mai ostilă. PNL, atitudine agresivă

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Sociologul Bruno Ştefan a vorbit despre relația care s-a creat, în timpul pandemiei, între Biserică și stat, la putere aflându-se PNL întâi, urmat, apoi, de USR.

"Pandemia, în modul în care a fost instrumentată, a creat reacţii şi din partea Bisericii. Contrareacțiile au fost fireşti pentru că, aşa cum mă aşteptam, 15% din populaţie s-a îndepărtat de Biserică în acest an", a spus Bruno Ștefan, la DCNews TV. 

"Împărtăşania cu aceeaşi linguriţă a fost un subiect intens dezbătut. S-a povestit despre faptul că Biserica încalcă regulile de prevenire a pandemiei şi vedem că aproape jumătate din populaţie spune că regulile din Biserică le încalcă pe cele oficiale. Vedem că pare o relaţie tot mai ostilă Biserică versus stat. USR, fiind la putere, PNL fiind la putere, înainte, cu o atitudine agresivă împotriva Bisericii, pare că începe să se construiască, tacit, această percepţie Biserică versus stat.

Ele au mers, o perioadă, mână în mână. Biserica era lăsată să se dezvolte, era sprijinită financiar. Acum s-au tăiat finanţările şi pare că ostilitatea se produce. În faţa acestei ostilităţi, vedem că 50% din populaţie încă susţine Biserica. Avem o parte a populației, de 23%-30%, care privește cu îngrijorare, dar care nu  acționează şi avem un sfert din public care este de acord cu această laicizare ce se manifestă foarte puternic. Pentru mine, acest procent de 25% este mare", a mai spus Bruno Ștefan.

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel