Șoc! MRU îi dă dreptate lui Băsescu

Mihai Răzvan Ungureanu2
Mihai Răzvan Ungureanu2

Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, crede că Traian Băsescu are deplină dreptate să arate cu degetul spre politicienii maghiari, în scandalul Jobbik.

”Extremismul de acest tip este profund dăunător ideei de Europă unită. Jobbik este, în opinia mea, în căutare de suport electoral, caută sprijin între comunitățile maghiare care nu trăiesc în Ungaria. Este motivul pentru care ridică programatic tonul și are declarații de un extremism de neacceptat, lucru care pune la îndoială calitatea relațiilor bilaterale între România și Ungaria. Mă așteptam să-i văd pe premierii Ungariei și României în dreptul aceluiași microfon condamnând egal și ferm orice atitudine extremistă, în așa fel încât genul acesta de discurs să nu mai aibe loc. Președintele are deplină dreptate să arate cu degetul către tăcerile care consimt”, a declarat fostul premier, luni seara, la B1.

Președintele Traian Băsescu a calificat, luni, Ungaria ca fiind un ”focar de instabilitate” și a promis că statul român își va asuma ”leadershipul” punerii la punct a Budapestei.

Lideri maghiari au venit cu un răspuns, declarând că afirmațiile președintelui sunt exagerate și acuzându-l pe Băsescu de faptul că încearcă izolarea Ungariei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel