Șmecherie românească: Șorici industrial, cosmetizat pentru a arăta ca cel "tradițional"

sorici
sorici

Marii procesatori români știu să-și "cosmetizeze" marfa destinată comercializării, mai ales când este vorba de produse de sezon, la mare căutare pentru cumpărătorii care își doresc produse tradiționale, precum șoriciul. Potrivit Jurnalul Național, șoriciul industrial este transformat într-unul "tradiţional", în urma unor "operații" chimice, care modifică imaginea și prețul, nu și gustul.

Cumpărătorii nu știu că, atunci când sunt dispuși să plătească între 30 și 80 de lei kilogramul de șorici "tradițional", ei de fapt achită mult mai scump doar o păcăleală.

Rețeta este foarte simplă. Șoriciul industrial se pune în acid lactic timp de 10 minute, pentru frăgezire, sau se opărește, după care se prăjește și se lasă la saramură. În urma "tratamentului", grosimea șoriciului se dublează, arată la fel ca cel tradiţional, doar gustul este unul diferit, comparativ cu cel provenit de la un porc pârlit tradițional.

Despre această practică a procesatorilor, președintele Romalimenta, Sorin Minea, susține că "Este ultima şmecherie dezvoltată la români. Să vinzi un produs care se aruncă, cu 100 de lei kilogramul, spunându-i românului ca-i traditional. Este imposibil. Ca să mănânce şorici pârlit tradiţional ar însemna că cel care vinde are un porc, doi porci, trei porci. Ori el vinde cantităţi industriale", a precizat Minea.

Potrivit sursei citate, inspectorii de la Protecţia Consumatorului n-au ce să le facă, pentru că e aproape imposibil să demonstreze că şoriciul este, de fapt, industrial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel