Slovacia, rezultat alegeri prezidenţiale. Zuzana Caputova, victorie clară

Alegeri
Alegeri

Avocata liberală Zuzana Caputova va deveni prima femeie preşedinte a Slovaciei, potrivit rezultatelor aproape complete al celui de-al doilea tur al alegerilor publicate sâmbătă seară de Oficial naţional de statistică, relatează AFP.

Militanta anticorupţie a obţinut 58,38% din voturi, conform rezultatelor din 99,84% din secţiile de votare. Adversarul său, Maros Sefcovic, comisar european, susţinut de partidul de guvernământ de centru-stânga (Smer-SD), este creditat cu 41,61% din voturi.

Imediat după publicarea primelor rezultate, Zuzana Caputova a lansat un apel slovacilor să se unească. 'Să căutăm ce ne uneşte, să punem cooperarea deasupra intereselor noastre', a spus ea în faţa reprezentanţilor presei. 'Pentru mine, aceste alegeri au dovedit că poţi câştiga fără să îţi ataci adversarul şi cred că această tendinţă se va confirma în cursul alegerilor pentru Parlamentul European şi legislativelor slovace de anul viitor', a declarat viitoarea preşedintă a Slovaciei.

Rezultatul său, a mai afirmat ea, a arătat că 'este posibil să nu cedezi populismului' şi 'să câştigi încrederea oamenilor fără să recurgi la un vocabular agresiv şi atacuri la persoană'.

Adversarul său şi-a recunoscut înfrângerea.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel