Situație fără precedent la Guvernul României

Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 funcționează de peste nouă luni fără secretar de stat, deși este un departament cu mari probleme.

În acest moment, secretariatul este condus interimar de Octav Bjoza, cel care avea în coordonare, așa cum era normal, departamentul care se ocupă de foștii deținuți politici, și căruia I s-a spus în urmă cu 9 luni că  interimatul va fi unul extrem de scurt.

Surse guvernamentale susțin că Octav Bjoza a fost în audiență de mai multe ori la fostul prim ministru Grindeanu, la actualul secretar general al guvernului, pentru a se numi un secretar se stat la revoluționari, dar fără niciun rezultat. Secretariatul pentru problemele revoluționarilor a fost mereu unul cu probleme, mai mulți șefi ai acestuia fiind arestați. Pe de altă parte, Octav Bjoza, fost deținut politic, îi are deja în grijă pe foștii colegi de temniță.

Între timp, peste 800 de revoluționari au acționat statul în judecată, după ce la sfârșitul anului 2014, Guvernul Ponta a inițiat o ordonanță de urgență numărul 95/2014 prin care a fost creată o nouă categorie de revoluționar – cel cu rol determinat. Din cele 6500 de dosare depuse pentru această categorie, fostul secretar de stat, arestat între timp, Adrian Sanda, a tăiat mai mult de jumătate. Cei care s-au considerat neîndreptățiți, au depus acțiuni în instanță. Cei care au câștigat urmează să primească banii restanți. Zilele trecute, mai mulți angajați ai Secretaritului pentru problemele revoluționarilor au făcut grevă pentru majorarea salariilor.

Este un caz fără precedent, când un secretar de stat interimar cere să fie înlocuit și guvernul nu reușește să găsească o persoană competentă care să îi ia locul și să rezolve problemele, nu puține.

Sursa foto - gov.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel