Simona Halep, caz de dopaj. Cum a fost contaminată Halep cu Roxadustat. Verdictul Agenţiei Franceze de toxicologie și farmacologie

Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep

Agenţia Franceză de toxicologie şi farmacologie angajată de Simona Halep pentru a depista modalitatea în care roxadustatul a ajuns în sistemul ei a tras primele concluzii. 

Produse și ambalate într-o fabrică de medicamente, în suplimentele nutritive utilizate de Simona Halep au fost identificate surse accidentale de compuși care depășesc criterile de puritate ale substanțelor înscrise pe etichetele produselor vitaminizante și minerale administrate de sportiva din România.

Compoziția, caracteristicile de fabricație, prezentarea și etichetarea suplimentelor sunt neconforme și au modificat, esențial, produsele ingerate de Halep. Agenții investigatori și experții bio-farmacologi au testat în centrele specializate acreditate de Laboratoire Antidopage Français (LADF) produsele folosite de Halep inclusiv prin „Nutrition Genome”, metodă care relevă analiza nutrigenomică: răspunsul organismului Simonei la nutrienți (relația dintre gene le specifice și alimentație, propriul metabolism, mediul de viață și concurs precum și predispozițiile individuale).

Rezultatele de laborator relevă prezența minimală a Roxadustat-ului ca sursă de metabolit sau marker în proba de urină prelevată lui Halep în laboratorul Centrului Național de Tenis al Statelor Unite (USTA) aflat la Flushing Meadows, New York. Investigațiile suplimentare sunt conforme Standardului Internațional pentru Laboratoare iar documentele tehnice atestă prezența Roxadustat-ului ca substanță interzisă dar care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe Internet (motoarele de identificare online puse la dispoziție de WADA, “Agenția Mondială Anti-Doping” pentru găsirea produselor interzise posibil existente în suplimentele nutritive utilizate de sportivi), transmite Prosport.

Citatul postat de Simona Halep, la o lună de când a fost suspendată provizoriu din tenis

La jumătatea lunii octombrie, Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping.

Simona Halep așteaptă să vadă ce se va întâmpla în cazul de dopaj. Recent, a ținut să le transmită un mesaj urmăritorilor săi. 

„Pacea începe cu un zâmbet - Maica Tereza”, a transmis Simona Halep pe Instagram.

Amintim că sportiva Simona Halep a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă și că va depune toate eforturile pentru a se apăra.

Simona Halep, aflată în plin scandal, mesaj public pentru Patrick Mouratoglou

Jucătoarea de tenis Simona Halep, aflată în plin scandal, a avut un mesaj pentru Holger Rune, noul elev al lui Patrick Mouratoglou.

Holger Rune (19 ani, 18 ATP) a câștigat turneul ATP Masters 1000 de la Paris, după o finală cu Novak Djokovic (35 de ani, 7 ATP).

Într-un storie postat pe Instagram, Simona Halep a ținut să-i felicite pe Rune și Mouratoglou pentru cel mai important succes din cariera jucătorului.

„Felicitări, Holger Rune! Mi-a plăcut să te urmăresc. Sunt mândră de antrenorul meu, Patrick Mouratoglou. O persoană specială”, a fost mesajul Simonei Halep.

Andreea Răducan: Mi se cere în mod repetat opinia referitoare la situația nefericită în care se află Simona Halep

Andreea Răducan a vorbit despre cazul Simonei Halep, depistată pozitiv la roxadustat în urma unui test antidoping realizat la US Open. 

„Sunt situații în viață când e mai înțelept să taci. De câteva zile mi se cere în mod repetat opinia referitoare la situația nefericită în care se află Simona Halep, după testul pozitiv. Oamenii cred că toate cazurile de doping sunt la fel sau că totul se întâmplă după un tipar. Nimic mai greșit! Fiecare caz își are particularitățile sale și trebuie tratat ca atare".

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel