Siegfried Mureșan: Mircea Diaconu se laudă cu proiectul meu. E o pacoste

Eurodeputatul PMP Siegfried Mureșan îl acuză pe colegul său din Parlamentul European, Mircea Diaconu, că își arogă meritele unui proiect care nu îi aparține.

Mureșan spune că el este autorul unui raport privind alocarea a 3,57 mil Euro pentru ajutorarea muncitorilor disponibilizaţi la Combinatul de sârmă de la Câmpia Turzii care urmează să fie votat, miercuri, în plenul Parlamentului European.

"Pe 1 septembrie am fost la Campia Turzii si m-am intalnit cu somerii. Le-am promis ca raportul va fi adoptat rapid in Parlament si banii vor ajunge in România pentru ca ei sa poata fi ajutati. Iata aici raportul care poarta numele "Siegfried Muresan" si va fi adoptat oficial de Parlament astazi", scrie eurodeputatul PMP.

"Oameni buni, Mircea Diaconu chiar e o pacoste. Vad ca si el se lauda cu raportul meu de la Campia Turzii. Dupa cum stiti, eu sunt raportorul Parlamentului European pentru acest proiect; este raportul meu, eu l-am facut, eu l-am prezentat in Comisia pentru Buget a Parlamentului European unde a fost aprobat saptamana trecuta cu 29 voturi "pentru" si doar 3 voturi "impotriva". Raportul Parlamentului European poarta numele "Siegfried Muresan". "Mircea Diaconu" nu apare niciunde. Mircea Diaconu este membru supleant in Comisia de Munca a Parlamentului care a dat un aviz pozitiv asupra raportului meu. Probabil a fost prezent la vot acolo si a ridicat mânuţa incompatibila; mai mult decat atat sigur nu a facut. In rest, multe metafore si jumatati de adevar", mai scrie eurodeputatul.

Mircea Diaconu, din culisele Parlamentului European, despre România

Reacția eurodeputatului PMP vine după ce Mircea Diaconu a declarat că a pledat în fața colegilor din Parlamentul European în favoarea proiectului privind ajutoarele pentru șomerii de la Câmpia Turzii.

"Acum, la Strasbourg sunt voturi de plen, voturi pe buget. A fost un amendament, în comisia de employment, din care fac şi eu parte, şi unde am semnat şi am pledat pentru ca România să primească 3,5 milioane de euro ca un fel de compensaţie pentru oamenii care au rămas cu ochii în soare după ce nişte ruşi şi-au bătut joc de ei. E vorba de industria sârmei, la Câmpia Turzii şi la Târgovişte. Era un proiect mai vechi, de doi ani şi jumătate, dar care nu era făcut foarte bine, nu cu toate hârtiile. Am pledat cât am putut de convingător în comisie şi i-am convins pe oameni. Acum s-au cerut şi nişte explicaţii din partea statului român", spunea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel