Mircea Diaconu, din culisele Parlamentului European, despre România

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu a dezvăluit ce s-a întâmplat la Bruxelles în prima zi de lucru cu privire la România. 

"Astăzi s-a reluat activitatea la Bruxelles, la Parlamentul European, iar ziua de muncă tocmai s-a încheiat. Dimineața a început cu o primă ședință a grupului liberal pentru Comisia EMPL (Ocuparea Forței de Muncă și afaceri sociale). Un început în forta, se pune "Europa" la cale, se decid rapoartele așa zise "din proprie inițiativă", studiile și delegatiile pentru urmatorul an, se decide sistemul de împărțire al rapoartelor și apoi are loc împărțirea lor efectivă. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a fost și cererea României de accesare a 3 571 150 euro din Fondul european de ajustare la globalizare ca urmare a concedierilor efectuate la SC Mechel Câmpia Turzii SA și la unul dintre producătorii din aval (SC Mechel Reparații Târgoviște SRL).
Susțin cererea României, nu pot însă să nu mă întreb care sunt autoritățile care au tergiversat acest dosar având în vedere ca cererea inițială a fost făcută în 2012, dar informațiile suplimentare cerute de Comisia Europeană au fost furnizate doar în martie 2014? Vreau să subliniez încă o dată dacă mai era nevoie, necesitatea unei campanii naționale de informare a populației despre fondurile europene la care habar nu au că au dreptul", a scris Mircea Diaconu, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel