Senatorul Nicolae Moga, dispută cu șeful OPC Constanța: Nu ești Cattani

Senatorul PSD, Nicolae Moga i-a spus, marţi, şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, că nu doreşte ca acesta să fie precum comisarul Cattani din serialul "Caracatiţa" pentru litoralul românesc.

Parlamentarul i-a cerut şefului CJPC Constanţa să iasă mai puţin în presă cu nenorociri, în urma controalelor pe care instituţia le efectuează.

Eu am apreciat activitatea desfăşurată de instituţia pe care o conduceţi. De acolo până la faptul că faceţi mai mult caz decât ar trebui este un lucru cert. Şi vă spun un lucru foarte clar, eu nu-mi doresc să fiţi un Cattani al litoralului românesc, al judeţului Constanţa. (...) Vreau să vă atrag atenţia că dumneavoastră nu aveţi dreptul să ne atrageţi atenţia. Pentru că dacă procedaţi cu noi aşa, mă gândesc cum procedaţi cu un agent economic când mergeţi acolo. Agentul economic, cel cu tarabă, cu hotel, trebuie respectat, pentru că munceşte să câştige un ban. Instituţiile statului trebuie să respecte agentul economic şi, acolo unde greşeşte, să-l îndrume. Toate lucrurile astea vă rog să le discutaţi în bucătăria Guvernului al cărui subordonat sunteţi, acolo, la Prefectură. Şi ieşiţi mai puţin în presă cu nenorociri. Pentru că, sigur, trebuie să protejăm consumatorul, sigur că sunt multe lucruri nefăcute, dar trebuie să ajutăm, nu să mergem să amendăm, să îi desfiinţăm să îi închidem, să-i înnebunim. În acelaşi timp, trebuie să protejăm populaţia, pentru că (...) dacă nu facem treabă, nu facem decât un deserviciu turismului românesc, i s-a adresat senatorul social-democrat de Constanţa şefului CJPC, în cadrul unei întâlniri organizate în staţiunea Mamaia de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, cu participarea agenţilor economici de pe litoral şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

Referitor la controalele de pe litoral, preşedintele FPTR, Mohammad Murad, a menţionat că, prin scoaterea în evidenţă doar a neregulilor de pe litoral, fără a fi promovate şi părţile bune, se face un deserviciu turismului din ţara noastră, turiştii preferând destinaţii din străinătate, în condiţiile în care hotelierii români au făcut investiţii majore.

"Nu trebuie să fiţi un organ de control destructiv", a spus Murad.

Șeful OPC: Nu suntem instituție de promovare

Şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a afirmat în cadrul întâlnirii că unii agenţi economici încalcă în mod repetat legislaţia în vigoare pentru că sistemul relaţional la nivelul judeţului Constanţa funcţionează foarte bine.

Atrag atenţia că toate autorităţile de control aplică în principiu aceleaşi acte normative. Am să atrag atenţia celor care se ocupă de avizare în primul rând pentru că problemele majore încep de la momentul avizării. (...) Tonete, chioşcuri, dughene, tarabe (...), majoritatea prezintă autorizaţii de funcţionare, sanitar-veterinare, cu încălcarea flagrantă a ordonanţei 99/2000. (...) Am controlat de patru ori o unitate şi am găsit aceleaşi nereguli, pentru că sistemul relaţional la nivelul judeţului Constanţa funcţionează foarte bine", a spus reprezentantul CJPC.

El a adăugat că instituţia pe care o conduce este o autoritate de control, nu de promovare, menţionând totodată că nu a spus că întreg litoralul românesc nu este pregătit pentru sezonul estival, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel