Şeful CJ Maramureş: Modernizarea aeroportului, factor esenţial în dezvoltarea economiei şi turismului local

Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare este în strânsă corelaţie cu economia locală şi cu turismul, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea.

'Modernizarea Aeroportului Internaţional Maramureş (AIM) a fost crucială pentru economia judeţului. (...) A fost un proiect atât de mult tergiversat, dar a fost un proiect asumat cu mult curaj de CJ, proiect care a putut să fie finalizat cu lucrări care au constat mai întâi în reabilitarea pistei (2.500 metri lungime), că să avem astăzi cea mai modernă pistă, investiţie care s-a făcut cu sprijinul Guvernului României. Fondurile necesare modernizării au fost din banii aflaţi la dispoziţia Guvernului, fie din fondul rezervă. Au fost 20 de milioane de euro, alocaţi în ultimii doi ani de zile. Astăzi, vorbim despre un proiect finalizat, un proiect de succes, un proiect care asigură până la urmă dezvoltarea porţii de intrare aeriană în judeţul Maramureş', a subliniat Gabriel Zetea. Acesta a menţionat că operatorul naţional Tarom a reluat zborurile pe conexiunea Baia Mare - Bucureşti - Baia Mare cu frecvenţă zilnică sporită, adică două curse zilnic, plus una suplimentară, duminica.

'Cursele interne operate de Tarom au fost reluate cu o frecvenţă sporită, apoi avem trei curse săptămânale în perioada estivală către Antalya, Turcia, şi aşteptăm şi anunţurile altor operatori aerieni care ar putea deservi Baia Mare spre alte destinaţii externe. De fapt, toate aceste zboruri interne înseamnă dezvoltarea economiei locale, a turismului, dar şi a altor servicii care gravitează în jurul acestei investiţii', a spus Gabriel Zetea. Totodată, Tarom ar urma să introducă din luna iunie o cursă săptămânală în perioada estivală pe ruta Baia Mare - Constanţa - Baia Mare. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a mai punctat că în vecinătatea aeroportului se dezvoltă o afacere în domeniul aeronauticii care a beneficiat din partea Guvernului de un sprijin financiar în valoarea de 40 de milioane de euro, investiţia totală fiind evaluată la peste 250 de milioane de euro.

'Desigur, în vecinătatea aeroportului deja se dezvoltă şi alte investiţii. (...) Avem deja lângă aeroport o investiţie extrem de importantă, chiar la capătul pistei aeroportului, iar compania Universal Alloy Corporation Europe derulează o investiţie de 250 de milioane de euro, investiţie care se bazează pe schema de ajutor de stat aplicată la Guvern de către companie. E una dintre cele mai importante investiţii de acest gen din ţară care se bazează pe un ajutor de stat, iar cea mai mare investiţie de acest gen se desfăşoară în judeţul Maramureş, guvernul contribuind cu 40 de milioane de euro ca această investiţie să se desfăşoare aici', a spus Zetea. Construcţia noii hale ar urma să ofere servicii de mentenanţă pentru aeronavele comerciale din România şi alte ţări europene. Universal Alloy Corporation Europe deţine în comuna Dumbrăviţa, judeţul Maramureş, o fabrică specializată în producţia de subansamble pentru concernele aeronautice Airbus şi Boeing, majoritatea personalului angajat fiind din judeţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel