Secretele lui Iohannis, dezvăluite în China. Ponta: Fabulos! Vor să se pună bine cu noul "stăpân"

Cartea "Pas cu pas" a lui Klaus Iohannis este principalul eveniment pe care ICR îl pregătește pentru Târgul Internațional de Carte de la Beijing, care va avea loc săptămana viitoare. Volumul va fi tradus în limba chineză.

Victor Ponta a criticat acest demers.

"Felicitari - nu vrem investitii din China, nici proiecte de infrastructura, nici relatii economice speciale - sa faca bine chinezii sa se "culturalizeze", pas cu pas, si pe urma mai stam de vorba!

Daca nu ar fi trist ce se intampla am putea sa murim de ras! Va imaginati 1 miliard de cetateni chinezi plecand la munca in fiecare zi cu opera Domnului Iohannis in geanta? Fabulos!

Si chiar nu cred ca aici e de vina Klaus Iohannis - ci toti "deontologii" care au trecut imediat de la Basescu la Iohannis si vor sa se puna bine cu noul "stapan" ", a scris Victor Ponta pe Facebook.

[citeste si]

Peste 1200 de titluri de albume și cărți

În perioada 24-28 august 2016 va avea loc cea de-a 23-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing, eveniment la care România, alături de celelalte țări central și est-europene, este invitată de onoare. Participarea țării noastre la eveniment este susținută de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii, și poartă mesajul „Booking Romania", se arată într-un comunicat al ICR.

Târgul Internațional de Carte se va desfășura în Noul Centru Expozițional din Beijing și este organizat de către Administrația Națională pentru Presă, Edituri, Film, Radio și Tv, prin International Expo Center of China Publishing Group Corporation.

La standul României vor fi expuse peste 1200 de titluri de albume și cărți, apărute la 20 edituri românești, precum și traduceri din autori români, publicate cu sprijinul Centrului Național al Cărții din cadrul ICR. Cărțile românești vor fi ulterior oferite, prin intermediul Ambasadei României, Institutului Cultural Român de la Beijing, Catedrei de Limba Română din cadrul Universității de Limbi și Literaturi Străine, Beijing. Biblioteca Națională a României pune la dispoziția ICR peste 120 de titluri de carte, pentru o Expoziție dedicată traducerilor din limbile chineză și română.

"Pentru ediția 2016 a Târgului de la Beijing, programul de evenimente realizat de Institutul Cultural Român include lansări de carte, dintre care menționăm volumul „Pas cu pas" de Klaus Iohannis, președintele României, prezentarea albumului Enescu: „Muzicianul de geniu în imagini", „Gramatica Limbii Române Contemporane", autor Dong Xixiao", mai arată comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel