Secretarul de stat Căbulea, pus sub acuzare în dosarul listelor electorale

CONFERINTA - MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
CONFERINTA - MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

Secretarul de stat Nicolae Căbulea, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, este acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care procurorii Parchetului instanţei supreme fac cercetări privind referendumul, potrivit unor surse judiciare. Căbulea este anchetat în acelaşi dosar cu chestorul Constantin Manoloiu.

Sursele citate au precizat că Ioan Nicolae Căbulea a fost pus sub acuzare, împotriva secretarului de stat fiind declanşată urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Parchetul instanţei supreme verifică dacă listele electorale permanente pentru referendum şi înscrisurile transmise Curţii Constituţionale (CC) conţin date nereale "de natură să atragă răspunderea penală a autorilor", a anunţat, miercuri, Ministerul Public.

În continuarea cercetărilor efectuate de procurori în legătură cu listele electorale permanente şi listele electorale suplimentare utilizate la referendumul din 29 iulie, în temeiul comunicatului Curţii Constituţionale din 2 august privind datele contradictorii primite de la autorităţile publice privind numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit din oficiu o cauză penală, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Ministerului Public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel