Schior francez dispărut în 1954, găsit cu ajutorul reţelelor de scoializare

Poliţia italiană a reuşit să stabilească identitatea unui schior francez la 64 de ani după dispariţia sa, în 1954, la peste 3.000 de metri înălţime, cu ajutorul mijloacelor media şi a reţelelor sociale.

Rămăşiţe umane şi accesorii au fost găsite la 22 iulie 2005 în Valle d'Aosta (nord-vestul Italiei), în Cimes blanches din Valtournenche, a declarat duminică poliţia italiană într-un comunicat. La sfârşitul lunii iunie, poliţia a lansat un apel pe reţelele de socializare pentru a încerca să identifice victima, un bărbat în vârsta de treizeci de ani, conform analizelor efectuate.

Analizele au permis să se concluzioneze că este vorba de o persoană bogată, având în vedere marca foarte bună a schiurilor sale de lemn cu număr de serie, a declarat Marinella Laporta, din poliţia din Torino. Pe baza lungimii lor, anchetatorii au ajuns la concluzia că schiorul avea o înălţime de 1,75 metri, confirmată de un medic.

Descoperirile anchetatorilor

Jacheta sa de schi uşoară a sugerat că decesul a survenit primăvara. Clişeele anchetatorilor mai arată ochelarii schiorului, un ceas, precum şi bucăţi de cămaşă cu iniţiale brodate. Aceste descoperiri au fost împărtăşite la sfârşitul lunii iunie pe reţelele de socializare, poliţia crezând că bărbatul probabil nu era italian, ceea ce explică faptul că cercetările în Italia nu au dat rezultate.

De curând, o franţuzoaică, Emma Nassem, a răspuns după ce a auzit informaţia la un post de radio francez şi l-a evocat pe unchiul său, Henry Le Masne, născut în 1919 la Alencon (vestul Franţei) şi decedat cu schiurile sale pe muntele Cervin în 1954, într-o zi cu furtună mare", se spune în comunicat.

"Eu sunt fratele lui Henri Le Masne, care este probabil cel care a dispărut cu 64 de ani în urmă", a scris el într-un e-mail. "Fratele meu Henry, celibatar, era un personaj destul de independent. A lucrat în administraţia civilă a Ministerului Finanţelor din Paris.

La momentul dispariţiei, Roger s-a dus la un hotel montan unde fratele său a rezervat o cameră pentru două săptămâni, lăsând obiecte personale şi 35.000 de lire şi 5.000 de franci francezi. Niciodată nu s-a mai întors din ieşirea la schi la 26 martie 1954.

Pe o fotografie oferită de familie, poliţia din Aoste a identificat aceiaşi ochelari găsiţi la 3.100 de metri deasupra nivelului mării. Dar pentru a evita toate îndoielile, Roger a făcut un test ADN în care apare cromozomul Y comun pentru mai multe generaţii de membri masculini ai familiei. La 24 iulie, Henri Joseph Leonce Le Masne a fost identificat oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel