Scandalul plagiatului face valuri și în Europa

Filip Razvan / 30 iun 2012 / 12:16 Salveaza PDF Comentarii
FRANCE-EU-EP-PARLIAMENT-VOTE-ENERGY
Descriere foto: FRANCE-EU-EP-PARLIAMENT-VOTE-ENERGY

Socialistul bulgar Serghei Stanișev i-a luat apărarea lui Victor Ponta în Parlamentul European, după ce liderul Partidului Popular European, Joseph Daul, a spus că premierul român ar trebui să demisioneze dacă se dovedește că acesta a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Daul a susținut că Ponta nu poate conduce guvernul unui stat membru UE "dacă a comis o infracțiune în obținerea diplomei universitare". "Această problemă trebuie clarificată cât mai curând posibil, întrucât nu este vorba numai de credibilitatea unui stat membru, ci despre credibilitatea UE ca întreg", a continuat acesta. De asemenea, europarlamentarul francez a ținut să precizeze că deși a susținut aderarea României la spațiul Schengen, poziția noastră în Europa va fi slabită "dacă premierul insistă să îşi menţină funcţia fără a respecta un cod etic elementar".

Fostul premier socialist al Bulgariei, Serghei Stanișev, a răspuns declarațiilor lui Daul și i-a luat apărarea lui Victor Ponta, susținând că "tacticile lui Daul sunt laşe şi lipsite de enegie. Declaraţia sa este un exemplu de politică tabloidă ieftină". Acesta a mai spus că acuzațiile la adresa lui Ponta sunt lipsite de fundament și dirijate politic, iar PPE ar trebui să se concentreze mai degrabă pe criza economică din zona euro.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26