Scandalul continuă în Franța. Sarkozy, anchetat pentru trafic de influență

Ultima perioadă nu a fost deloc ușoară pentru Nicolas Sarkozy. După ce au fost date publicității mai multe înregistrări din care reiese faptul că fostul președinte al Franței disprețuiește oamenii, iată că acum este anchetat pentru trafic de influență și încălcare a secretului instrucției.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, o conversaţie telefonică între Nicolas Sarkozy şi avocatul său a condus la deschiderea anchetei judiciare. Nicolas Sarkozy, preşedinte în perioada 2007-2012, şi Thierry Herzog evocau numele unui magistrat de rang înalt de la Curtea de Casaţie, Gilbert Azibert. Acesta a fost vizat de o solicitare în vederea obţinerii unor informaţii cu o privire la o procedură în curs referitoare la un alt dosar - Liliane Bettencourt. Din toate această afacere, fostul șef al statului ar fi avut de câștigat.

Presa franceză scrie că după ce a plecat de la Palatul Elysée, în 2012, Nicolas Sarkozy şi-a achiziţionat un al doilea telefon mobil, "înregistrat sub un nume fictiv", pentru discuţii sensibile.

Pe de altă parte, Thierry Herzog spune că nu este vorba de niciun trafic de influență. Urmează să se stabilească dacă Sarkozy este vinovat și ce urmări ar putea avea faptele sale, scrie Slate.fr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel