Satelit chinezesc, semnal cosmic. "Mare descoperire"

Cercetătorii din China au descoperit un semnal cosmic care ar putea să dovedească existența materiei întunecate, alcătuită din acele elemente misterioase ce compun peste un sfert din Univers, potrivit datelor transmise pe Terra de un satelit chinez, precizează AFP.

Materia întunecată este invizibilă cu ajutorul telescoapelor, iar existența ei a fost dedusă doar prin intermediul forței gravitaționale pe care ea o exercită asupra altor obiecte cosmice.

Concluziile echipei de savanți, alcătuită din cercetători chinezi, italieni și elvețieni, de la Universitatea din Geneva, vor fi publicate, joi, în revista Nature.

"Acest fenomen necunoscut poate să ducă la o mare descoperire" în cadrul studiilor dedicate materiei întunecate, a declarat Bai Chunli, președintele Academiei de Științe din China.

"Odată ce vom fi reunit mai multe date, dacă putem să stabilim că este vorba despre materia întunecată, va fi ceva foarte important. Iar dacă nu va fi așa, atunci va fi ceva încă și mai important, deoarece va fi vorba despre noi particule, a căror existență nu a fost imaginată de nimeni", a adăugat oficialul chinez într-o conferință de presă.

[citeste si]

Satelitul chinez, denumit Dark Matter Particle Explorer, își continuă căutarea de date fizice, pentru a încerca să determine natura exactă a acestor radiații cosmice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel