Săptămâna de lucru de patru zile va fi testată în Marea Britanie timp de șase luni

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Săptămâna de lucru de patru zile va fi testată în Marea Britanie preț de șase luni. 

Peste 30 de companii vor participa la un test care presupune transformarea săptămânii de lucru din una cu cinci zile, în una cu patru zile, scrie The Evening Standard. Inițiativa vine pentru a „vesti un nou mod îndrăzneț de lucru în 2022”, spun cercetătorii.

Pandemia globală a influențat timpul și locul în care oamenii lucrează, noul ghid de lucru oferind posibilitatea de a experimenta viața profesională în noua normalitate. Cercetările sugerează că 78% dintre angajații cu săptămâni de lucru de patru zile au raportat că sunt mai fericiți și mai puțin stresați.

Te-ar mai putea interesa și: Belgia. Săptămâna de lucru va fi de 4 zile

Săptămâna de lucru de 4 zile, 'un succes covârşitor' în Islanda

Productivitatea celor patru zile va fi măsurată după aceleași criterii

Testul de șase luni va încerca să măsoare dacă lucrătorii pot funcționa cu o productivitate de 100% pentru 80% din timp. Angajații vor fi plătiți cu aceeași sumă ca atunci când ar lucra cinci zile pe săptămână.

Proiectu pilot este condus de 4 Day Week Global în parteneriat cu consultanții de la Autonomy, 4 Day Week UK Campaign și cercetători de la Universitatea Oxford, Boston College și Universitatea Cambridge.

„Din ce în ce mai multe companii trec la strategii axate pe productivitate pentru a le permite să reducă orele de lucru fără a reduce salariul. Suntem încântați de creșterea impulsului și a interesului față de programul nostru pilot și, în general, în săptămâna de patru zile. Săptămâna de patru zile provoacă modelul actual de muncă și ajută companiile să treacă de la simpla măsurare a timpului în care oamenii stau „la locul de muncă”, la un accent mai puternic asupra productivității. 2022 va fi anul care anunță acest nou viitor îndrăzneț al muncii”, a declarat Joe O’Connor, manager al programului pilot 4 Day Week Global.

Vezi și: Săptămână de lucru a ajuns la patru zile și jumătate în Emiratele Arabe Unite

Citește articolul pe aceeași temă: Săptămâna de muncă de 5 zile nu mai este potrivită, spune CEO unei bănci britanice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel