Sancțiuni Rusia. Germania: SUA și Europa să le mențină

Uniunea Europeană și Statele Unite trebuie să mențină sancțiunile împotriva Rusiei până când se înregistrează progrese în implementarea acordurilor de la Minsk privind încetarea conflictului din Ucraina, a declarat ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, citat de Reuters.

"Este important ca Europa și SUA să prezinte un front unit" față de Rusia, a afirmat el, într-un interviu care urmează să apară sâmbătă în ziarul Passauer Neue Presse. "Până acum, Statele Unite au susținut această înțelegere comună și sper ca lucrurile să rămână la fel", a adăugat șeful diplomației germane.

Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit vineri, la Washington, cu președintele american Donald Trump, care a apreciat rolurile de lideri ale Germaniei și Franței în încercarea de a găsi o soluție pașnică pentru Ucraina.

Săptămâna aceasta, Kievul a întrerupt livrările de mărfuri din regiunile separatiste din estul Ucrainei, până când rebelii care doresc apropierea de Rusia vor renunța la controlul asupra firmelor ucrainene pe care le-au preluat, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel