Salariile din Marea Britanie vor fi anul viitor la cel mai scăzut nivel din 2006. Speranța britanicilor rămâne ca imigranții să le crească PIB-ul în 2023

Britanicii care speră într-o creștere salarială în noul an pentru a compensa criza costului vieții.

 

Potrivit PwC, salariul mediu al muncitorului britanic în 2023 este de așteptat să scadă înapoi la nivelurile din 2006 odată ce inflația este luată în considerare, scrie CNN.

Raportul confirmă că salariile au stagnat în Marea Britanie, chiar dacă inflația atinge două cifre, declanșând cea mai gravă criză a costului vieții din ultimele decenii. Acest lucru a dus la greve pe scară largă în sectorul bugetar al Regatului Unit - căi ferate, școli, spitale și serviciul poștal.

Vinerea trecută, ofițerii de pașapoarte au început opt zile de greve care se așteaptă să lovească unele dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie de Crăciun și Anul Nou, printre care Heathrow și Gatwick din Londra. Guvernul a declarat că armata va sprijini Forța de Frontieră, dar i-a avertizat pe călători să se aștepte la întârzieri și întreruperi la sosirea în Marea Britanie.

„2022 a fost, în mod evident, un an extrem de provocator pentru economia Marii Britanii și nu este surprinzător că aceste vânturi răcoroase vor continua pe tot parcursul anului 2023”, a declarat Barret Kupelian, economist senior la PwC.

Raportul a oferit o oarecare speranță. În ciuda impactului asupra salariilor, peste 300.000 de lucrători din Regatul Unit ar putea reintra pe piața muncii în 2023, reducând inactivitatea economică și atenuând penuria de personal în sectoarele cu înaltă calificare, potrivit PwC. În același timp, creșterea imigrației în Marea Britanie ar putea contribui direct la economia țării cu 19 miliarde de lire sterline, stimulând creșterea PIB-ului cu 1% „chiar dacă întreaga economie se contractă”, a spus PwC.

„În ciuda unei economii în contract, Marea Britanie rămâne o destinație atractivă pentru lucrători”, a declarat economistul PwC Jake Finney într-un comunicat. Nivelurile de imigrație din Regatul Unit au atins un record de 1,1 milioane în 2022, programele de relocare care vizează ucraineni, afgani și rezidenți din Hong Kong adăugând aproximativ 140.000 la total, potrivit PwC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel