S-a prăbuşit o bucată din cascada Clocota, de la Geoagiu-Băi

Facebook Claudiu Nicolae Șimonați, consilier în turism
Facebook Claudiu Nicolae Șimonați, consilier în turism

Un nou obiectiv turistic extrem de popular a fost avariat. 

O bucată din cascada Clocota de la Geoagiu-Băi s-a prăbuşit. Este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în judeţul Hunedoara. Bucăţi de rocă de câteva sute de kilograme, amestecate cu trunchiuri de copaci, au căzut în gol la poalele cascadei. Potrivit presei locale, autorităţile au pus o bandă de plastic pentru a-i ţine la distanţă pe turişti de zona afectată de sub căderea de apă.

Unii dintre ei continuă, însă, să se aventureze sub cascadă şi se declară nemulţumiţi că le este interzis accesul la apă. Incidentul s-a petrecut din cauza greutăţii şi a reconfigurat obiectivul turistic. Acesta nu este, însă, serios afectat, spun responsabilii locali, care precizează că nu vor interveni şi că, în scurt timp, cascada va reveni în mod natural la vechea formă, scrie Rador. 

"Cascada Clocota este una dintre cele mai frumoase cascade din România, situată în stațiunea Geoagiu- Băi. Calităţile curative ale apelor minerale din această zonă sunt cunoscute din vremuri străvechi. Cascada Clocota se formează pe râul Clocota și impresionează prin cădere și amplasament. Căderea de apă are aproximativ 38 – 43 metri înălțime și o lățime de 22 metri.Datorită proprietăților sale, apa din Cascada Clocota nu îngheață niciodată, acolo fiind colectate toate cele 16 izvoare termominerale din zonă", se arată într-o postare pe pagina de Facebook Radio Color.

Geoagiu Băi este o stațiune balneară situată în județul Hunedoara, în vestul României. Ea este cunoscută pentru izvoarele sale termale și pentru apele minerale, care sunt considerate benefice pentru sănătate și tratamente balneare. Aici, turiștii pot beneficia de băi termale, tratamente pentru afecțiuni ale sistemului locomotor, reumatism, dermatologice și alte probleme de sănătate.

În apropierea stațiunii există și alte atracții turistice, cum ar fi vestigiile arheologice din perioada romană, cum ar fi băile romane și alte situri istorice. De asemenea, zona înconjurătoare este pitorească, cu peisaje montane și potențial pentru drumeții și activități în natură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel