Rugby: Israel Folau şi-a schimbat fotografiile de profil de pe reţelele de socializare înlocuindu-le cu cuvântul 'Dumnezeu'

[] []

15 mai 2019 / 17:40
Salveaza PDF Comentarii

Jucătorul australian de rugby Israel Folau şi-a schimbat fotografiile de profil de pe conturile pe care le avea pe reţelele de socializare, înlocuindu-le cu cifra 1 formată din cuvântul ''God'' (Dumnezeu) şi conţinând expresia ''God First'', scrie Reuters.

Fotografiile iniţiale îl arătau pe jucător arătând cu degetul spre cer, un gest de bucurie după ce reuşise un eseu pentru echipa sa de club, New South Wales Waratahs. Presa australiană notează faptul că modificarea fotografiilor indică faptul că Folau este conştient că s-a încheiat cariera sa de rugbyst.

Australianul Israel Folau a fost găsit vinovat, de o comisie de disciplină a Federaţiei australiene de rugby (ARU), de încălcarea gravă a codului de conduită a jucătorilor, prin postarea unui mesaj cu care ar avea un caracter homofob pe reţelele de socializare.

Folau, un creştin evanghelist fervent, deţinător al recordului de eseuri în Super Rugby, a fost audiat timp de trei zile de către o comisie formată din trei membri, care trebuie să decidă dacă internaţionalul australian de 30 ani a încălcat codul de conduită a jucătorilor şi urmează să anunţe decizia finală în această săptămână. ARU anunţase deja într-un comunicat că Israel Folau a fost găsit vinovat de o încălcarea Codului de conduită a jucătorilor profesionişti prin mesajul său postat pe reţelele de socializare în data de 10 aprilie 2019, în care le transmitea homosexualilor, hoţilor, ateilor, beţivilor, printre alţii, că vor ajunge în infern, dacă nu se vor căi.

Clubul New South Wales Waratahs a informat public că îi va rezilia contractul lui Folau. Federaţia australiană a decis să-i rezilieze contractul, după ce postările au generat polemici aprinse în societatea australiană şi i-a lăsat două opţiuni: să accepte hotărârea sau s-o conteste în faţa justiţiei, ceea ce el a decis să facă. Cazul lui Folau a stârnit ecouri dincolo de lumea rugby-ului, declanşând o dezbatere amplă despre libertatea de exprimare şi despre capacitatea angajatorului de a controla viaţa angajaţilor dincolo de locul de muncă. În urmă cu două zile, Israel Folau spunea că a rezistat oportunităţilor de a-şi ameliora situaţia şi de a putea reveni pe teren pentru a nu face ''jocul satanei''. 'Am avut multe oportunităţi de a-mi face situaţia un pic mai uşoară. Puteam reveni din nou pe teren, puteam din nou să joc, totul ar fi putut fi la fel ca înainte. Modul în care lucrează satana este acela de a ne oferi lucruri care pot să dea bine, care ne pot face să ne simţim comfortabil, iar dacă o vom porni pe această cale atunci toate grijile şi necazurile vor dispărea. Întotdeauna însă voinţa Domnului este pe primul loc'', a spus Folau vorbind, la Sydney, în faţa membrilor congregaţiei din care face parte. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27