Românii se înghesuie la vacanțe mai scumpe: Creștere spectaculoasă a cererii față de 2022. Decizia care-ți poate salva bugetul de călătorie

foto ilustrativ
foto ilustrativ

Se anunță un sezon turistic la mare căutare. Numărul celor care deja și-au luat o vacanță a crescut considerabil față de anul trecut.

Traian Bădulescu, consultant în turism, a subliniat câteva elemente cheie care, din punctul său de vedere, ar fi esențiale în vederea unei vacanțe. 

”Recomand turiștilor să apeleze la o agenție de turism, pentru că acolo au siguranță” spune Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism. El subliniază că nu face această argumentare din perspectiva funcției și apelează la un exemplu clar: ”Firește, dacă aduci sute de turiști pe săptămână, normal că ai tarife mult mai bune. O agenție negociază bine cu anumite destinații, structuri de cazare, partenerii de acolo și s-ar putea să-ți găsească cele mai bune tarife”. 

Conform acestuia, ”e bine ca turiștii să apeleze la site-uri credibile, să se asigure că structurile de cazare unde se duc sunt autorizate și un alt sfat este să rezerve din timp, dacă se poate”. Întrebat de Alex Vlădescu, realizator ”D`Economic News”, ce înseamnă din timp, Traian Bădulescu a răspuns: ”Cu jumătate de an”. 

În acest an, vacanțele se pare că au ocupat un loc fruntaș în preferințele românilor. ”Rezervările early booking au crescut cam cu 40% față de aceeași perioadă a anului precedent. În perioada octombrie - martie, a crescut mult numărul românilor care au rezervat, la un preț cu 15% și chiar cu 50% mai mic” a mai spus Traian Bădulescu. Totuși, acesta preciza anterior că prețurile vacanțelor au crescut în acest an cu un procent cuprins între 10% și 30%. 

De asemenea, o altă recomandare a consultantului în turism a fost ca turiștii să-și facă asigurări de vacanță, care includ asigurarea de sănătate și care pot salva sume neașteptat de mari, având în vedere costul serviciilor medicale din alte state. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel