Rezultate alegeri prezidenţiale în Ucraina. S-au aflat candidaţii din turul doi

Actorul Volodimir Zelenski, un novice în politică, a câştigat duminică primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina şi îl va înfrunta pe 21 aprilie pe preşedintele la final de mandat Petro Poroşenko, potrivit unui sondaj realizat duminică la ieşirea de la urne, relatează AFP şi Reuters.

Zelenski a obţinut peste 30% din sufragii, în timp ce preşedintele Poroşenko a obţinut aproape 18% din voturi. Fostul prim-ministru Iulia Timoşenko a fost votată de 14% dintre ucraineni, potrivit acestui sondaj realizat de consorţiul "Exit poll naţional", care reuneşte trei institute de sondare a opiniei publice.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică din Ucraina s-au confruntat 39 de candidaţi.

Zelenski a fost deja preşedinte,... în seria de televiziune Slujitorul poporului, unde joacă rolul unui profesor de istorie ajuns subit în fruntea statului.

În vârstă de 41 de ani, Zelenski s-a impus ca favorit în sondaje. La fiecare sondaj, el îi devansează cu puţin pe adversarii săi într-un context de nemulţumire a ucrainenilor în legătură cu elitele lor, considerate corupte şi ineficiente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel