Revoltă la o închisoare din Venezuela

inchisoare
inchisoare

Cel puţin 28 de deţinuţi au fost ucişi şi alţi 17 răniţi în timpul unei revolte la o închisoare din vestul Venezuelei care s-a încheiat sâmbătă, după aproape 20 de zile de tulburări, a anunţat joi Observatorul Venezuelean al Închisorilor (OVP), un grup de ONG-uri locale.

Organismul "a identificat 28 de morţi şi 17 răniţi, plus cinci răniţi în rândul Gardei Naţionale", un corp înarmat însărcinat cu supravegherea închisorilor din Venezuela, în urma acestei revolte din Centrul Penitenciar al oraşului Merida, în statul cu acelaşi nume.

Pe 25 mai, şefa personalului instituţiei, Paola Rosana Molina Avila, în vârstă de 38 de ani, a fost împuşcată mortal. Revolta a început după ce mai mulţi deţinuţi suspectaţi de implicare în această crimă au preluat controlul asupra mai multor sectoare ale închisorii.

Suspiciunile cu privire la intervenţia forţelor de ordine în acest conflict au intensificat confruntările, potrivit OVP.

Parchetul, care a anunţat săptămâna aceasta inculparea a peste 60 de deţinuţi "presupuşi ca vinovaţi pentru faptele care s-au petrecut în cursul preluării (controlului parţial) asupra acestui centru penitenciar din regiunea Anzilor", nu a oferit detalii despre revoltă şi nu a comunicat nici eventuale decese.

Ministerul Afacerilor Penitenciarelor a anunţat sâmbătă că a preluat controlul asupra închisorii, fără alte precizări cu privire la vreun bilanţ sau fapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel